Thursday, June 17, 2010

Shell V-Power 97....



semalam masa nak tuang minyak saya telah diapproach oleh seorg amoi kat petrol pump psl minyak baru nie...dr pemahaman saya shell v-power 97 nie adalah minyak ron97 tetapi telah diupgrade untuk meningkatkan kelajuan dengan mengurangkan geseran anatara bahagian yang bergerak dalam enjin yang sekaligus membebaskan lebih tenaga utk mengerakan kenderaan...ron97 telah diberi suntikan bahan tambahan Teknologi Modifikasi Geseran (FMT) yang sama seperti yang digunakan oleh shell pada ferrari dalam pelumbaan F1.


saya mmg sblm2 nie ponx guna minyak ron97...sbb tenggiling ku itu tak maunye pki 95 punyer minyak.. [demand tu tenggiling nie] bila pki ron95 pick-up jd kurang and minyak cpt jer abis...seminggu kena tuang sampi 2 kali...so bila guna 97 okelah sket and tuang minyak ponx tak kerap sgt ponx...

so smlm bila tuang v-power 97 nie rasa cam power kereta diupkan sket....klu sapa2 pki enjin campro mesti perasan klu keta dlm mode slow nak ke laju kena tekan minyak kow2 punyelah baru lah keta tu memecut...ini smlm lepas tuang saya rasa cam oke sketlah...bila naik bukit lepas simpang kat umah selalu cam semput sket tp smlm cam smooth jer...huhu owh yer jgn risau sbb harganye adalah sama ngan ron97 RM2.05...



~memecut bagaikan ferrari..huhu [ada hati ko nak pki ferrari hehe]~


~~end~~


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie