Tuesday, June 1, 2010

Majlis Kenduri Aqiqah Eman..

Last saturday kitaorg wat kenduri aqiqah eman...alhamdulilah selesai dh semuanya wpun lambat sbb niat kenalah laksanakan...kitaorg wat 1 ekor dulu sbb klu wat 2 ekor cam byk sgt lah plak kan...tetamu dlm 80 org jugaklah sbb saya wat goodies 100 pax ada balance dlm 10 jer lebay kurang..dismping itu ada gak kwat majlis berzanji and bacaan yasin utk keberkatan...


gbr tak byk sbb start dr jumaat ptg tu eman demam..pagi sabtu tu 2 kali kitaorg g spital..1st dlm 12.30 tgh mlm kitaorg g spital tangkak...pas tu kul 6 pagi kitaorg gi plak hospital pantai ayer keroh..risaukan eman yg badan panas smpi 39 darjah suhu dia..wpun dh mkn ubat tp suhu tak turun...mmg tak tido lah mlm tu satu rumah...huhu rupa2nya tonsil dia bengkak sbb tu asik merengek jer...


saya mmg tak leh gerak sgt dh sbb eman asik crancky jer..bila nak wat apa2 tgu dia tido tu ponx dia tido tak lama, kejap2 jer tido dh bgn..tido ponx dlm buai sbb klu tidokan kat atas katil mmg susah dia nak tido...1st time dia tido dlm buai sib dia nak..alhamdulilah lepas blk hospital pantai ptg tu demam dh semakin kebah, susu ponx nak minum dh wpun tak byk sgt, crancky ponx kurang dh...yp plg best masa saya bwk jln keliling time marhaban dlm panas2 and ramai org dia bleh diam jer tak nangis...sukalah tu kena cium ngan org pompuan...huhu eman2... =)



~eman outfit..nenek wat 2 kaler pepel ngan peach leh wat raya..songkok jer takder lai..~

~goodies biskut bear dr mak long, coklat dr mak ngah, coklat apollo dr nenek, beg and munge telor dr mama n baba~

~cupcake made by mak long~


~eman berlenggeng kepanasan~

~eman ngan mama~

~antara jemputan~

~khemah makan~


~eman ngan kak nina~

~kakak sufya~

~abg aqieff~

~eman ngan tok wak~



~eman ngan tok baba~


~eman dikelilingi pompuan~

~suka kena cium tak nangis langsung~

~lepak2 ngan nenek, nek long, nek yang (moyang eman), mak long, mak ngah, maksyu sedara mara yg lain~

~family baba...paksu jer takder~

ini jerlah gambar yg elok sket yg bley upload...yg lain tak berapa nak menjadi sgt..takperlah wat kenang kenangan dr takder..

~~end~~

2 comments:

cik_ah82 said...

huhuhu..aku xwat lagi kekah kt adib..ada hutang lg ni ngn anak aku..insyaAllah, kena wat gak la thun ni..hehe

mieoney said...

klu dh niat sila laksanakan...huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie