Tuesday, September 27, 2011

Old Friend..

.:: from left ~ me, kak wan, intan, mila dan yazid ::.

ahad lepas kawan saya masa kat UUM and jiran saya kat BSP buat majlis open house...so sbbkan rumah kitaorg dekat saya ingat nak pi lewat ptg...so kitaorg kuar dulu rumah and pi dulu tempat lain...plan saya mmg baiklah sbb klu saya dtg awal mesti saya tak jmpa kawan2 yg lain nie...punye lama tak jmpa...selalu jmpa dekat dlm FB jerlah...

last yg saya betul2 jmpa masa buat bbq dulu masa tu saya ponx tak kawen lai...hehe lepas tu ada lah sekali dua jumpa time wedding member2 lepas tu mmg dah takderlah...kitaorg nie dulu satu batch and satu kolej tp bkn satu course lah jadi lah mengenal sesama sdri sbb masing2 mmg aktif kat kolej sbb nak kumpul merit supaya tak dibuang kolej yg jauh terperok hehe...besar tu UUM klu dapat kolej jauh2 camner nak pi mall ngan kelas kan...klu jauh2 tu mmg kena ada kenderaan sdri atau kena naik bus lah kan...klu kitaorg nie jln kaki ponx boley jer...

satu jer klu belajar kat UUM nie walau lama mana korang duduk tetap penginapan disediakan...tak yah lah nak sewa rumah kat luar [yg pada masa saya bljr dulu mmg takder rumah ponx area2 UUM tu klu skrg saya tak tahulah]...cumanye kena berebut tuk duk kolej yg best , dekat, tak best dan jauh lah...so mmg saya pulun lah habislah habis2an utk dptkan merit...alhamdulilah dr sem 1 saya dok kolej yg sama smpi lah saya habis bljr kolej perwaja lah yg menjadi kolej pujaan...hehe

bila jumpa kawan2 lama nie cam seronok plak rasanye mengimbau kenangan dulu2...tp yg saya jmpa nie bkn geng ronggeng masa saya bljr2 dulu ini geng2 projek jer....rapat mmg rapat tp geng rongeng lai rapatlahkan...geng sekepala yg lunch sama2 [bfast skip lah klu bgn tido ponx kul 10-11], dinner sama2, pi alor setar sama2, pi penang sama2, pi padang besar sama2...pendek kata merata2 jln bersama2lah...

rindulah dengan kenangan tu semua...skrg nie masing2 dah dengan hal masing2 kan so mmg jadi susahlah nak jadi rapat and segeng macam dulu....yerlah dah jadi mak2 nie apa2 ponx family first lah kan...hehe ingat nnti nak plan gathering lah utk mengimbau kenangan dulu2...hehe

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie