Wednesday, September 14, 2011

In Training..


dalam proses training eman tido sendiri skrg nie...rasa dh smpi masa nak kena pisahkan tempat tido dia ngan kitaorg...sebelum nie masa dia kecik2 dia tido dlm baby cot lepas tu dah melasak sket kitaorg pindahkan atas katil...tido lasak habish debash debush kitaorg kena tendang ngan dia...mydear terpaksa lah mengalah dia tido bawah...mula2 fikir biar kitaorg yg tido bwh tp bahaya plak kang masa tu tgh merangkak2 dlm bilik tu tetiba dlm bilik air ker, terselit celah almari ker...lai ponx bilik tu agak sempit sket sbb kitaorg guna katil king dgn almari gabak yg tak ley angkat ke mana2 dah...huhu and dgn alamari solek lagi lah...side table lah..rasa nak humban semua keluar jer... :p

so start dari isnin ari tu saya siapkan tempat tido dia kat tepi katil...tempat agak sempit sket tp saya rasa cam tu lagi oke supaya dia rasa selamat sket dr tempat luas...hari pertama dia melompat2 atas tilam tu, pastu kejap naik atas katil, kejap kat tilam mydear...last2 mydear cmpk dia atas katil huhu stgh jam lepas tu tido...

hari kedua iaitu malam tadi...hampir agak berjaya wpun dia tak tido atas tilam dia tapi agak lama dia berbaring disitu...dekat stgh jam minum susu gentel selimut, dia bgn and baring tepi mydear plak...dekat stgh jam borink gaknye + dia tak ley tido sbb lepas maghrib dia dh tido smpi kul 9 bgn blk..lepas tu mula lah dia merayap dlm gelap kacau mydear tido plak tu...last2 saya angkat dia naik atas katil suh tido...

takper hari nie nak cuba utk cuba lagi dan lagi hinggan berjaya...ingat nak beli katil dia plak tp kena letak dlm bilik dia lah sbb klu nak letak dlm bilik kitaorg mmg tak muatlah...takperlah itew akan difikirkan kemudian sbb apa2 ponx nak bg dia biasa tido sdri...bila dh berjaya baru tido atas katil sdri plak...

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie