Monday, September 26, 2011

Kenduri Rumah PIL..

sabtu lepas my parents in law (PIL) buat kenduri kesyukuran dan kenduri doa selamat memandangkan derang akan berangkat ke tanah suci 4hb nie...kitaorg sebagai anak menantu kenalah membantu...tu ponx kul 10 lebay bru smpi hehe...takper2 katering kan so tak yah lah sebuk2 sgt tp saya dtg2 jer letak beg terus wat keja mengelap pinggan dan cawan...tak tau nak wat per sgt sbb takder menda sgt nak wat....

.:: apa2 ponx snap dulu..saya pki suar jer supaya senang bergerak ::.

.:: budak nie kejanye berlari jerlah ::.

.:: cubaan nak capai cordless phone ::.

saya tak pki ponx bju kurung beria...lai ponx senang sket nak bergerak and basuh pinggan...kang klu pki bju kurung sure terpijak kain and klu bwk brg sia2 jer jatuh tersungkur...lepas tu klu bju kurung susah nak singsing lengan...wpun takder lah pinggan mangkuk yg nak dibasuh tp kena basuh menda2 yg besar cam tray bekas nasi semualah...lai ponx sblm2 tu masa saya byk habis dlm bilik sbb nak tidokan eman...[sebuk explain kan ada ke org kesah hehe]


sbb eman nak tido and kat luar penuh saya ponx sama lah landing ngan dia hehe...klu kuar dr bilik mmg takder space nak letak punggung so lepak dlm bilik smbil layan ipad....

.:: ini suku dr sedara mara...tak semua smpi lai waktu nie...lepas tu campur ngan org surau and kwn2 my PIL mmg penuhlah tempat ::.

.:: khusyuk tul eman ngan mak lang ::.

.:: terkangkang smpi tgk ultraman kat youtube ::.

berceloteh tak habis2kan so meh nak tunjuk gbr mknan plak...sbbkan korg dh lunch kan so bley lah saya upload gbr mknan klu tak sian kan perut kerong kereng hehe...klu yang puasa tu saya minta maaf lah ek...lauk2 kampung yg menyelerekan nyum2...saya awal2 lai dh mkn sbb ada gastrik kan so kena mkn dulu kang klu dh sakit sapa yg nak bantu saya...tell me, tell me...lai ponx my mil suh mkn dulu smntra eman tido...sbg menantu mithali saya ponx menurut perintah jer...ngeh2

.:: meja buffet utk pompuan kat dlm umah ::.

.:: sambal tumis udang yg mabeles ::.

.:: ulam2, ikan masin dan sambal belacan ::.

.:: ayam goreng berempah ::.

.:: gulai lemak nangka dengan tulang ::.

.:: desert of the day ::.


dah tu jer hehe

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie