Wednesday, September 28, 2011

My Dream as Malaysia's 1st Ever Blogger MasterChef...

menunaikan impian yang tak kesampaian...yer saya pernah bercita2 nak masuk masterchef malaysia dulu kalau sapa2 pernah baca entry MasterChef Malaysia saya dulu taulah kot...tp lepas baca term and condition dia terus luntur semangat saya tau...mana taknye commitment tinggi klu nak join kena berjauhan dari keluarga dalam jangka masa yg lama...so mmg lah mydear tak bg... [cehh bajet cam dapatkan hehe]

so skrg nie nuffnang ada wat Malaysia's First Blogger MasterChef teru rasa semangat nak mencuba...sbb tg nie bgs klu join sbb tak perlukan commitment yg merapu2 sangat ponx so oke...memandangkan i lurve, i heart, i like to cook so apa salahnye saya mencuba...klu yg dah lama2 baca blog saya sure pernah tgk entry2 mieoney kitchen kan so korang surelah taukan mmglah saya suka memasak....



.:: ini atr mknan2 yg saya pernah masak...kira bukti saya mmg boleh dan suka memasak ::.

wpun tak sehebat mana tp impian tu penting kot klu saya menang Malaysia's First Blogger MasterChef nie lepas nie saya bley jadi selebriti chef [perasan lagi sila muntah]...ke ada org panggil saya masak utk majalah mcm cik fiza suka pepel nie kira cukuplah kan.... :p

nak kata hebat sangat tu idak lah tp saya jenis suka mencuba and selalunye mcm menjadi jer hehe and sedap jer...itew org katalah saya tak kata...sbb saya klu masak saya tak suka nak mkn, tp saya suka jamu org memakan...hehe harap2 bla menang nnti ada org nak sponsor saya bukak kedai...oke dah cukup kang ada yg muntah...tp klu korg bygkan klu saya jadi Malaysia's First Blogger MasterChef mesti saya jadi cam whitney yg MasterChef US season 1 tu...kecik molek tp hebat...huhu

oke klu pumpang2 citer jer tak guna meh nak bgtau signature dish saya...masakan yg mudah simple tp menyelerekan...korg jgn gelak wpun simple kdg2 ada org tak ley masak sedap ponx kan...hehe tp ini kira the bestlah bg saya...senang jer serta concept mskkan saya simple - campak2 jer janji sedap hingga menjilat pinggan iaitu mee goreng basah my style...nyum2


kat bawah nie saya tunjuk cara nak masak plak yer...so sapa2 berminat bley lah amik...semoga berjaya...hehe




 oke dah taknak bg korg muntah utk keberapa puluh kali saya nak menamatkan penulisan saya dgn nak bgtau tau korg pasal MasterChef Malaysia yg bakal bermula oktober ini...save the date every Rabu hingga Sabtu jam 9.00 mlm..

MasterChef TX - starting 22nd October 2011 (saturday -wednesday, 9.00 mlm)
Master Class - every Friday, 9.00 mlm [wajib tonton tuk dptkan tips masakkan]
Program Channel - Astro Ria (Channel 104)
Official Site URL - http://www.astro.com.my/MasterChef/
Facebook Page - http://www.facebook.com/MasterChefMalaysia
Twitter Link - http://www.twitter.com/MasterChefMY

MasterChef is a worldwide phenomenon. A cooking reality show, that although doesn’t allow viewers to vote, has still broken viewership records in US and Australia. MasterChef is a success because not only is Food something we are all very passionate about but the show only allows amateur cooks to compete. Malaysians who love cooking but never had a chance to really showcase their skills and be appreciated, now get the opportunity! Get ready for the MasterChef phenomenon to take over Malaysia on 22nd October 2011!

 oke dah tu jer nak citer...jgn lupa tau tonton MasterChef Malaysia Oktober nie...

~~end~~

2 comments:

Daisy Biru said...

kak mimi, tk ada labels ke. nk tgk resepi lama2

mieoney said...

dik akak dh tambah dah labels...click yg resepi tu ek...nak ajar student masak ek... :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie