Monday, September 26, 2011

Tragedi Berdarah...

byk menda nak citer tp kita skip dulu kita citer menda yg penting lah untuk kitaorg...weekend (sabtu) ari tu my PIL wat kenduri kat rumah dia so [kita skip citer kenduri tp kita citer terus mlm lepas kenduri]...bila dh settle semuanye kitaorg lepak lah tgk tv masa tu dlm kul 8 lebay ponx tgh tgk citer transformers yg baru tu tp part2 nak abis dh...eman nie mmg suka tgk robot...mulut tak berenti2 sebut 'obot, obot, obot' tp biasalah cam ganas2 lah kan...masa tu eman nie dia dok kat blkg mydear sbb dia takutkan so cam ala2 nak tgk tp takut...mydear ajak duk atas riba dia tp dia takmo...

so masa part robot tu nak gaduh bunyi cam kuat sket so dia cam nak larik kat sayalah tp kaki tersangkut kat kaki mydear lalu jatuh tersembam...mydear terus lah dukung and eman nangislah kan...lepas tu mydear tgk and wat muka cuak terus pas eman kat saya smbil ckp "gigi dia patah ke? gigi dia patah ke?" saya tgk darah byk giler mmg penuh darah pekat merah terus saya capai tisu and lari pi bilik air bersihkan...smbil tu dia nangis and air liur bercampur darah mmg menjejes2 lah jatuh kat baju saya....tisu ponx berhelai2 lah guna...saya amik tisu and bersihkan darah dlm mulut dia...dok kebek2 cari darah tu dtg dari mana sbb tgk gigi dia cam oke jer tp darah cam non stop kuar....semua org dh panik dh dlm rumah tu sbb risau kan...bila darah dh bersih tu baru dpt tgk luka tu dari mana...kira cam gigi dia terhempas kena belakang bibir and koyak besar....

mydear tanya saya camner terus saya ckp jomlah cari klinik kot2 nak kena jahit ke apakan...berusahalah kitaorg cari klinik dr sppk, solaris mont kiara, solaris dutamas, hartamas segala mont ngan mas lah cari tp klinik semua tutup...terus blk ngan keciwanye tp bleeding eman dah takder dh...dia nak minum air kosong masa tu byk gak dia minum terus blk rumah myPIL blk and mlm tu terus blk BSP...saya ckp ngan mydear kita blk tgk camner klu perlu kita bwk dia gi az-zahrah...yerlah masa kena tu ngan masing2 cuak, ngan darah2 byk tak deralah dpt tgk luka tu betul2....lepas tu blk rumah my PIL blk tgk cam tak berapa besar sgt luka cuma mcm panjang jer lukanye...

sekali blk mlm tu kan eman asik merengek jer spjg mlm...dia dh ler tak mkn mlm tu so cam lapar lah kan bila dah lapar mlm2 cari susulah..nangis2 sebut susu, susu tp bila nak isap dia nangis and tolak botol tu...sbb bibir dia sakitlah...sok pagi2 tu bgn tgk dh jadi ulser dah luka tu...kesian tul terus siap2 pi az-zahrah...ingat nak pi jmpa doc biasa jer tp mydear terus ajak pi jmpa paed...punye risau dia...pdhal budak kecik tu aktif jer melompat sana sini...siap bley dh mkn nasi grg minum milo ais masa bfast tu...tp tak byklah mkn ponx...


.:: gigi kapak besar sgt sbb tu luka dia bentuk gigi kapak dia tu...berkesan smpi kat luar makna terhentak kuat lah ::.


masa tiba giliran kitaorg doc tgk cam terkejut sketlah sbb besar cam tu...selalu budak2 baya eman nie luka terggigit nie kecik jer...tp dia ckp dh tak ley nak wat per dh sbb dh berulser...klu dtg terus masa kena tu dia bley lekatkan guna gam jer...tp okelah still boley baiklah katanye...lega jer kitaorg dgr cam tu dpt satu ubat jer aloclair utk relief mouth ulser...rasa dia manis katanye and tak pedih ponx sbb saya sapu kat luka eman tu dia oke jer...so far mmg dia oke jerlah aktif mcm tak sakit cuma bibir dia jer bengkak sket cam Angelina jolie...hehe


.:: ubat nielah yg kitaorg dpt ::.

.:: Angelina version lelaki hehe bibir bwh ada bengkak lah kan...yg bwh bibir tu ada kesan 2 jalur bekas gigilah tu smpi keluar sbb terhentak kuat ::.

~~end~~

2 comments:

kak suzi said...

aduh sakitnya....anak akk pn aritu br jatuh tersembam n bibir bengkak mcm eman tp takla seteruk eman...on that time akk letak ais kat bibir bdarah tu...harap eman cepat baik...bdk skrg mmg lasak..kita mak pak mmg risau...hoping everything goes ok

mieoney said...

itulah psl kak...klu dh melasak sgt tu bkn kita bley nak control sgtkan...

 
Design with love by Jiji for Zamimie