Tuesday, September 20, 2011

Monday ~ Hampir Melunturkan Semangat...

hai uolss..rindu kah selepas 5 hari tak bersiaran yerlah khamis lepas smpi ahad saya cuti...tp bkn cuti2 malaysia taw...cuti2 yg akan kemudian saya ceritakan...hehe smlm saya dh keja dh ponx and dh boley jer ponx nak berceloteh dalam blog nie ponx tp smngt saya luntur smlm....

sbb apa saya ckp gitew sbb dh 4 hari cuti kan surelah smngt nak gi keja...so smngt tu hari isnin seawal 5.40 saya bkn and seawal 6.25 saya dh kuar rumah...sekali hazab ko jem...jem yg amat2 jam 6.40 pagi...apa kes pagi2 buta jem...dh ler jem lebay kurang 1 km lebay sket jer dr tol bangi...tak smpi 10 minit ponx saya drive dh jem...tension jer taw...lepas jem plak stok2 yg meter turun ke 0km tu...tak bergerak langsung...sekali tgk dr atas bukit dekat denso tu nmpk smpi kedepan pjgnye...bila gerak ponx sket jer...1 meter, 1 meter...

.:: kul 7.05 pagi baru smpi kat ILIM ::.

.:: inilah puncanye jem dekat lebay dr 5km...ke lebay sbb pagi2 org pi keja dr area selatan mmg ramai ::.

.:: 7.23 pagi baru nak smpi dekat ikram...hebat ::.

.:: inilah puncanye lori kayu terbalik kat tengah jln ::.

dengar2 citer lori tu kena langgar dengan bas...tp basnye saya tak nmpk ponx time lalu tu...lori tu ponx dh di tarik tow truck ke tepi...mgkn dia kat lane tgh atau lane kiri sekali...tp klu tgk atas jln tu smpi lane tgh lah kotor...patutlah jem teruk sgt smpi tak bergerak...

lepas tu mmg clear giler2 jln sbb derang still lai tersangkut kat blkg kan...dekat desa petaling ponx laju jer saya tekan minyak, dekat smart tunnel ponx laju jer saya pegi...depan sket kat tudm jer slow sket tp still bergerak 50km/j lah...smpi opis 7.53 redha jer puch kad berink merah...nak wat camner bkn salah saya kan...

terus seharian takder mood hidung ponx ketat2 sbb nak selsema...tekak ponx perit2 sbb batuk...

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie