Monday, September 5, 2011

Hari-Hari Terakhir Ramadhan...

rasanye hari2 terakhir ramadhan  tu semua org dh start angkat kaki blk kg...tp saya tak blk ponx lai sebab ahad nak kena siapkan sebiji kek yg member saya order...nasib dok area sama BSP juga so tak pyhlah nak redah2 jem and panas terikkan...tima kaseh yer kak wan order kek ngan saya...harap kak wan puas hati..hehe

so bila dah sebuk nak blk kg...rumah dah tentulah kena berkemas, lepas tu dapur plak dah tentu nak kena sental licin micin kan so periuk ponx dah gantung...huhu kes malas nak masak dh..sahur ponx mkn oat jer...hebat2 syabas utk mydear sbb sblm nie dia asik nak mkn nasi jer sahur so dia bley bertahan berpuasa ngan oat jer kira hebatlah...

so jumaat tu turn saya lah banjer mydear asik dia jer banjer saya mkn kan...so klu pilihan saya yg murah2 jerlah hehe...jenuh fikir nak mkn apa...tak nak mkn jauh2 area dekat2 umah jer...pas tu dlm kepala otak dok terbayang lamb akdah jer so terus col saba' cyberjaya...jenuh call berkali2 asik engage...klu tak engage takder org angkat...msg2 ngan mydear ckp klu saba' full kita mkn kat haji tapah jerlah huhu...tp nasib boley booked lai wpun waktu dah kul 4 ptg...


kat saba' nie tiap2 bulan ramadhan dia buat buffet ramadhan nasi arab..mknlah smpi muntah kekenyangan hehe...harga RM40 nett seorg..budak plak 6 thn ke atas RM20 dan 6 thn ke bawah free jer...tp mkn mmg muak giler yerlah klu sapa2 penah mkn nasi arab sure tau kan camner kenyangnye klu mkn...kitaorg amik 3 pinggan jer nasi sepinggan, lauk sepinggan yg sepinggan lai mknan campur2 dh tu jer sbb mmg tak larat nak abiskan tuh hehe...lepak ponx tak lama kul 8 dh blk rumah dh hehe...yerlah mana lalu nak mkn berulang2 mcm tu sekali...

.:: wajah2 kesygn kami ::.

mlm esoknye sabtu mlm mydear banjer plak...kli nie dia bwk saya mkn kat cyberview lodge...1st time saya pegi and mkn kat sini...cantik betul tempat dia...dari luar nmpk cam biasa jer bila dh masuk melepasi lobby tu rasa tenang jer mengadap pool ngan pokok2 tu semua....siap kitaorg rilex2 smntra nak tgu waktu berbuka...hehe


 .:: masing2 dah melaram baju raya, beg raya and kasut raya huhu ::.


mmg serius saya dh gantung periuk kuali sbb mlm last kat kl, ahad mlm tu kitaorg berbuka kat haji tapah jer...kedai mamak dekat umah huhu...siang tu dh penat mengemas rumah, mengemas baju...sebab esoknye pagi2 lepas sahur nak blk kg dh...so apa2 kena settle kan ahad juga....

oke dah tu jer nnti sambung citer sebelum raya plak...raya tahun nie saya mmg mls giler nak kuarkan kamera sbb gbr kamera saya cam dh kureng sket so smngt nak snap pic ponx takder...pdhal byk menda yg nak diceritakan...

~~end~~


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie