Thursday, January 14, 2010

Mieoney kitchen are back...

lepas bersalin nie masak mmg adalah agak kurang..kebiasannya msk yg biasa2 jer selalunye mydear akan beli jer kat kedai sbb dia kesian kan wife dia nie...huhu wpun best tak yah masak tp saya rasa mcm tak lengkap jer hidup sbb saya suka memasak..it's my hobby bkn paksaan... tp nak wat cmner kan skrg nie bz menjaga my-lil-eman so tpaksalah korban niat itu...mgkn nnti eman dh besar sket bleh lah kot nak masak2 kembali...masak yg rumit2 lah bkn yg biasa2 jer..


oke kali nie sajer jer nak share simple menu dgn korg.. simple sandwich yg sng jer nak siapkan tuk org yg bz mcm saya..hehe bz ker.. :p




~homemade sandwich nmpk tak menarik sbb takder sayuran hijau~

p/s: tak tau kenapa gbr nie terpusing cm nie...dh byk cara dh buat..so sila lah yer tgk dgn kepala tersenget..huhu


sandwich nie ada 3 layer..dua letak chicken ham dan satu lai letak telur campur chesse..telur tu pukul bersama susu full cream, pepper and garam pas tu grg ngan sdikit minyak..letak atas roti terus ltk chesse bg dia melted..pas tu wat lah layernye buh sayur, sos, mayonese and mustard..jd kreative sket lah supaya sandwich tu nmpk sedap serta berkhasiat... :)

niatnye nak buat sandwich mcm nie tp bahan tak cukup..kedai tu takder jual plak salad..so saya letak tomato jer...wpun rupa tak menyelerakan tapi rasa sedap serta mengenyangkan..huhu

~pic dr kenny rogers roasters~

~~end~~


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie