Wednesday, January 20, 2010

Sterilizer & Warmer....

hajat di hati nak dapatkan sterilizer and warmer jenama nie...




~little bean sterilizer & warmer~





akan tetapi mydear belikan yg ini plk...


~mothercare warmer~


~mothercare sterilizer~






tak kisah lah acik suka...janji acik tak yah kuar duit..apa2 ponx tima kaseh baba...huhu

apa penting dua2 menda nie ek?

act saya aim utk beli sterilizer jer...sbbnye agak susah utk merebus botol yg sebanyak 5 buah tu... [botol guna buah ker? argh lantaklah] yerlah piuk kat umah nie tocit2 jer semuanye... muat2 nak rebus dua biji botol..[bru betul biji penjodoh bilangannya] pas tu klu nak rebus tu kan amik masa sbb nak tgu air mendidih pas tu nak kena toskan...so masa byk abis kat situ..



selain tu sterilizer for sure lah tuk hygine kan..kot2 lah saya cuci tak bersih ke...botol tu berkuman ker..lai ponx botol kat nursery tu tak tau cmner dia cuci..pas tu campur2 plak kan...bahaya tu bleh sbbkan bby sakit mulut serta cirit birit...sian bby nnti..takper lah melabur lebih sket bkn nak pki tuk sorg..insyallah akan muncul lai satu 4 thn lagi..huhu [sdri mau ingatlah] so waktu tu bleh guna lai kan...


warmer plak bknlah keperluan sgt nak beli tp memandangkan yg jenama little bean tu dia jual combo package combo plg murah bleh dpt RM170 so dh alang2 murah beli lah...tp tak sangka plak mydear akan beli asing2 mcm nie... tp acik suko jer..huhu


lai ponx eman tu suka menyusu sket2..klu buat 4oz time dia minum abis snglah..tp ada kalanya dia minum 2oz jer pas tu tido...dlm stgh jam lai bgn nak susu...so ada baki lai lah susu tu sygkan nak buang susu bkn murah... susu ibu ponx mahal bkn sng nak kuarkan dn maintain pengeluaran..so haruslah berjimat...so takderlah mlm2 buto eden nak pi bgn rendam susu dlm air panas kan...pas tu nak kena adjust plak klu terlama rendam susu panas...kang nak tgu plak sojuk sket kan leceh tu... yg nie sng jer msk jer dlm warmer terus tekan on..sng 5 minit susu dh panas..huhu


eman plak suka minum air kosong...so kdg2 mcm tak elok plak bg dia air yg dh sejuk..so kenalah bg lah air suam2 kan..so apa lai masukkan dlm warmer tekan on..keja skrg jd mudah sahaja ngan gadjet2 yg ada..yg penting ongkosnye...[brplah bil letrik bln nie]



little bean warmer & sterilizer - RM179.00 hingga RM199.00

Mothercare sterilizer - RM188.00

Mothercare warmer - RM169.00




~~end~~






0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie