Tuesday, January 19, 2010

Milestone Chart..E-man 2 Month Milestone..


meh sini nak share milestone chart dr 1 bulan hingga 6 bulan...


kecik ek...adakah nmpk? klu tak nmpk sila refer web babycenter nie ek...

oke kita update sket psl e-man yer...
  1. dah pndi wat bunyi2 bebel2 skrg nie...klu kita cakap ngan dia, he will respond back and senyum2 simpul kat kita...masa nie rasa mcm ayam ngan itik bercakap...hahaha
  2. pandai tgk tv..tak tau lah nmpk ke tak tp klu bukak chanel cartoon dia akan diam dn tengok...org kata bby tak leh nmpk lai bleh nmpk byg2 jer..tp dr cara dia tu mcm dia nmpk jer tv tu..huhu
  3. klu mlm sng tido plg awal dia tido kul 7 smpi esok pagi bru bgn...bgn ponx sbb lapar atau berak jer...bgs2 mama suka.. :) tp maklumlah yer bila dh tido awal bgn ponx awal.. :(
  4. kepala mmg dh bleh angkat sbb kitaorg tidokan dia meniarap...so dgn cara nie leher dia kuat...masa dia sebulan lebih ponx dia dh bleh angkat kepala tp ada goyang lah sket..
  5. kaki mmg dah kuat..menendang ponx kuat..huhu bila hold position berdiri dia akan cuba lompat2..
  6. suka naik keta...klu keta tak gerak nnti dia nangis..so takder masalah klu saya sorg2 atr dia gi nursery...
stkt itu jerlah perkembgn eman...kita tgk plak perkembgn dia masa 3 bln dh bleh meniarap dh ke...huhu tak sabar nak tgu peningkatan dlm life cycle dia... :)
~~end~~

4 comments:

purple_lav said...

eman dh bleh angkat kepala eh?aleesya duk lek lok lek lok lagi kepala dia.ada juga try tiarapkan dia tp kepala dok lentok gitu ja lah.huhuhu. tak sabar nk tunggu perkembangan dia lagi..tp mulut dia mmg bising, siap ada sekali sekala mcm menjerit gitu,terkejut mak pak dia

mieoney said...

ha ah dh bleh dh...tp ada sket goyang lah...mgkn sbb dr sebulan dh biasakan dia meniarap kot tu yg kepala dia kuat..

purple_lav said...

ayoo ini budak pompuan aa manyak manja laa...tak pe..tak pe...hehehe

mieoney said...

Biasalah fiza pompuan kan lemah lembut lah sikit..huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie