Monday, January 18, 2010

Mengerikan....

pagi tadi masa pegi keja around 7.00 -7.10 pagi antara tol putra mahkota dgn bangi saya terserempak ngan bas suasana edaran.. lagi jauh saya perasan kat tayar bas tu mcm ada percikan api...tp masa tu saya jauh lai...bas tu ponx agak laju mgkn dlm 90 - 100km/j rasanye kelajuan..ikut lane tengah..


blkg bas tu ada teksi ikut mula2 rapat jer..makin lama makin jauh mgkn dia dh notice apa yg saya nmpk kot..saya ponx laju sket sbb nak tgk betul ke saya nmpk percikan api tu..bila hampir dekat ada benda melantun 3 - 4 keping and teksi depan smpt mengelak..rupa2nye tayar bas tu dh pecah and besi tu lah yg menyebabkan percikan api...


bas tu masih lagi bergerak laju samada sedar atau tidak mengenai tayar dia tu saya tak tau lah plak...tp utk mengelakkan perkara yg tak diingini berlaku saya ponx pecut lah sehingga 120km/j supaya lepas jauh dr bas tu..tp bila tgk bas tu dr side mirror mmg laju and memotong kekiri kanan...tak tau lah apa berlaku slps tu sbb saya dh jauh meninggalkannya...


apa2 ponx saya rasa itu agak merbahaya sbb dgn tayar yg dh pecah mgkn boleh terbabas atau ponx mgkn percikan api tu boleh menyebabkan kebakaran sapa tau kan...saya tak mau berlaku kejadian spt dibwh ini..so slmtkan lah diri anda dahulu..huhu owh yer takder gbr yg dpt diambil sbb saya memandu seorg diri..number bus ponx tak smpt hafal sbb takut berlaku kejadian yg tak diingini..




~bas sani ekspress yg kemalangan~


pesanan khidmat masyarakat ini dibawa oleh kementerian pengangkutan..huhu

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie