Monday, January 11, 2010

I'm Sleepy..

hari nie hari kedua eman pegi nursery...entry nursery tu nnti saya wat next lah yer..tak smpt nak snap pic nrsry tu...

smlm dia pi jab utk 2 month...so masa nak jab tu doc dh ckp jab 3 serangkai nie baby selalu demam..dlm hati saya berdoa tak lah sbb ari tu masa jab tu sbln dia tak demam...amik lah pas kena jab melalak tak hingat ko..huhu sib lah takde org kat klinik...pas kena pujuk ngan baba dia tenang lah seketika and dh bg susu...

blk jer umah letak dlm bouncer dia dh start rengek2...tp baba mmg pro lah menenagkan dia...terus senyap eman tu..klu mama yg tenangkan amik masa stgh jam kot bru eman senyap..ngeh2 lepas jer saya lap2 tukar bju and nak tidokan dia time tulah dia start merengek2 bagai...pas tu tak cukup ngan rengek2 nangis yg maha dasyat...mgkn sbb dia rasa sakit jab tu lah..

smpi ke magrhib baba dia amik task handle smntra saya pi masak kat bwh...tgk2 senyap jer eman tido dh rupanye...sempat kitaorg mkn, tgk raja lawak semua...pas tu jer dia start blk dh nangis..kli nie takde rengek2 dh nangis lai...cek suhu bdn tak demam ponx bdn ponx tak panas...

smbil tidokan eman ngan saya2 sekali tertido sedar2 dh kul 11.30..tgk eman tido lai and tak demam terus saya turun bwh kemas pinggan mgkuk and pi rebus botol susu dia...naik2 atas pam susu, solat semua...bru jer nak landing dia dh start nangis...masa tu kul 1.30 lebih..dkt stgh jam nangis tertido..saya ponx baring and bru nak terlelap dia nangis lai..mcm tu lah tido kejap bgn blk...saya ponx bru nak terlelap bgn blk...smpi kul 3 lebih rasa bdan dia panas bg mkn ubat bru oke sket tido..tp risau gak kitaorg sbb tak nak minum susu asik teguk air kosong jer...wpun tau air kosong tak elok tuk bby..tp dr dia tak minum susu lgsg nnti dehydrate plak sbb demam kan..

~ini masa dia demam ari tu..masa nie baik jer diam and tido..rengek ponx sket2 jer...~



smpi kul 5 lebih demam dia dh kebah...yg tak tahannye bila masukkan dlm bouncer dia bantai2 gelak2 and senyum kat kita..mana tahan beb dh lah mata ngantuk masa tu...rasa mcm naik hangin ponx ader..tp dia senyum baik punye manis cair mamanya...huhu dh tak larat sgt rasa baba amik shift lah mama tak larat dh nak melayan kepala dh pening baring jer saya terus tertido mmg tak sedar punye..sedar2 dh kul 8 dh...huhu so dlm berkira2 nak keja or tak saya pantau suhu dia..tgk oke tak panas dh turun...



smpi kul 9 tgk suhu dh turun 36.5 okelah tu kan..mandikan jugaklah sket, bg susu terus dia tido..lega sbb dia nak menyusu..saya ponx terus bersiap tepat2 kul 10.40 kuar rumah atr dia pi nursery smntra nak kunci pintu gate bleh plak dia bantai nangis..jiwa jd tak keruan..tp bila kereta gerak je elok plak senyap and tido..lega rasa..tp msa atr kat nrsery dh pesan ngan bdk tu siap2 anything call me segera...lepas terus saya shoot pi keja and smpi opis lebih kurang 11.20..huhu masuk ngan slambernye... :)


so akibatnye kepala adalah tintong sbb tak cukup tido...purata tido nyenyak adalah lebih kurang 2 jam..hahaha harap2 mlm nie dia oke mama tak larat dh ngantuk nie eman.. :)



~bila tgk muka nie nak marah ponx tak jadi...huhu~

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie