Thursday, January 21, 2010

Rentetan ENtry Cik_ah..

aku wat entry nie khas tu ko sarah..huhu


oke menda nie masa rasanye saya dlm pntg...tak cukup 40 hari lai ponx saya dh blk bangi sbb nak wat post natal check sbb dh genap sbln kan...so my mum dok gak teman tp tak lama lah dlm 2-3 hari jer pas tu dia blk kg blk...


masa tu saya dh sehat sket and ada keja nak wat kat bwh..eman bru tido masa tu and waktu tu dh dekat magrib...my mum dh pesan dh magrib2 jgn tinggalkan eman sorg2..yer dan acik adalah dogil serta pelupa..tinggalkan eman tido kat atas pas tu turun bwh..klu tak silap pi cuci pinggan ke pi cuci bju tah..masa tu eman bru tido dlm 10 minit...tetiba dia nangis..so biasalah mgkn terkejut sket sbb dia tido dlm bouncer masa tu..saya tak tiarapkan atau pun bedung..almaklumlah bdk kecikkan mudh terkejut2...


so saya ponx angkat dia pujuk, bagi susu..nagis gak non-stop ngis..klu diam ponx kejap jer dlm 1 minit pas tu nangis blk..cek pampers oke tak berak, tak kencing byk...sapu perut ngan minyak..ketuk2 perut dia tak kembung..tp still gak nangis..puas dh buat mcm2 dia tetap nangis.. nangis smpi kul 8 lebih dia diam kejap and tertido...tido ponx tak lama nangis blk...


hati jd tak keruan dh dok baca ayat kursi smpi tersasul2..ulang blk byk kali jugaklah baca tp dia still nangis..dlm hati berdoa supaya cptlah baba blk tak tau dh cmner nak handle..nangis tok sah ckplah ngan mama dia sekali nngis..huhu


masa mydear blk dok dodoi2 and dia baca apatah eman ponx diam and terus tido..terus mydear turun amik cd dlm keta terus psg..cd tu saya selalu dgr masa mengandung ayat2 amalan org mengandung...pas tu ada satu cd ada yasin semua..so mlm tu smpi ke pgi kami dok ulang jer cd al-quran tu...


bru saya teringt yg umah tu dh lama kitaorg tingglkan..hampir 2 bln lah jugak..sbb saya berpntg kat kmpg, mydear plak duk umah mak ayah dia kat kl masa tu..agaknye adalah 'sstu' telah menumpang rumah kami..sejak dr tu kul 6 lebay jer kitaorg dh start psg cd al-quran tu smpi lepas isyak..masa awal2 tu dkt 2-3 mlm gaklah tido kitaorg psg gak cd tu..


so far alhamdulilah takder insiden yg sama berlaku lepas tu...


utk cik_ah aku rasa mgkn ada betul kot apa yg kakak tu kata..muzium kan byk patung2 tu semua..mybe ada yg ikut ang blk ka..mana kita tau kan..aku kan selalu gak klu eman susah nak tido, nangis pas tu mata dok kerling2 atas aku akan ckp; "pegilah jgn kaco"...huhu saiko2... kdg2 kita tak leh nak nafikan menda2 tu semuakan makhluk tuhan... :)


~~end~~

2 comments:

cik_ah82 said...

huhuu..thanks weh..aku pun redha je..
ko xpe gak abg ko ada..aku seminggu laki aku o/station..hhuhu..takut aku..harap2 pas ni xde dah..

mieoney said...

time dia ada okelah..nie start bln depan dia dh nak o/s sbln dh..cmner aku nak handle eman nie berdua jer..huhu hrp2 takder apa2 berlaku...amin

 
Design with love by Jiji for Zamimie