Tuesday, January 26, 2010

F1 Driver....

saya adalah pemandu F!..percaya ngak? huhu tak bley belah sungguhkan..tetiba masa drive pagi tadi rasa mcm F1 driver plak..kenapa ek?


sbbnye sejak2 nie saya selalu tiba lmbt kat opis so utk mengejar masa kenalah bwk keta lelaju kan..ingat lai dulu saya adalah pemandu berhemah oke..drive ponx dgn kelajuan 80-100km/j jer.. nak jejak 100 tu bila memotong jer.. selebihnya atr 80-90 kmj jer...


skrg nie rutin harian dh berubah.. bgn awal bersiap dn kena hntr eman pi taska..so mcm kesian lah klu saya htr dia awal sgt takder sapa2 lai kat sana.. [pdhal tiap kali saya atr dia tido je] so sbb kesian kan dia saya kuar lah lewat2 sket...lewat tu bkanlah kata lewat sgt, dlm area kul 6.45 - 6.50 tu dh kira lewat dh bg saya sbbnye dlm area 6.50 tu normally saya dh nak smpi tol sg. besi dh...


sbbnya hazab tul klu smpi area sg besi tul kul 7.00 ke atas..mesti saya akan tersangkut dlm jem yg maha dasyat tahap dewa ke-19...begitu byk pengguna gunakan tol sg. besi smpi lepas jer barrier plaza tol tu dh stop tak bergerak... [mcm tu ponx kerajaan nak naikkan hrga tol...citt PLUS tu dh untung byk dh]...siapa sanggup hari2 sgkt dlm jem..sib baek lah tenggiling saya nie auto klu kena bwk wajunk mydear yg manual mau saya menangis tepi hiway tu...


saya kena pastikan saya smpi kat tol sg. besi tu sblm 7.10 utk mengelakan jem yg maha dasyat..klu sblm tu mgkn tempuh jem maha dasyat tahap dewa ke-14 jer lah...dr sg besi nak ke opis amik masa sejam..doyaii gigih tau saya bgn subuh2 shafiee nak elak jem..tp nak wat cmner sygkan anak terpaksalah berkorban...


sbbkan itu saya menjd pemandu dgn kelajuan 120 km/j smbil menunggang tenggiling silver dan berlumba dgn kereta viva yg laju tahap gaban..giler laju viva2 zaman skrg nie..tak tkt terbalik ke? saya yg menunggang tenggiling sport nie ponx ada rasa seriau bila bwk laju2 sbb terbygkan kereta akan terbalik bila ditiup angin lintang..huhu ngan viva jerlah berani lumba ngan honda ke bmw ke mana berani...


selepas itu masa sangkut dlm jem saya akan mencilok kesana ke mari dn bygkan diri sdri adalah berani pancung2 org lain..dr lane kiri msk lane tgh pi plak lane kanan..pas tu msk blk lane tgh..last2 tersaing plak ngan keta yg saya potong kat blkg tu..citt penat jer aku pancung kiri kanan..last2 drive je ngan kelajuan 20-40 km/j sehinga jarak ngan keta depan atr 5-6 biji kereta dn hingga kereta blkg tak puas hati sbb slow mcm kura2 dn potong...pas tu kena gelak ngan saya sbb kena brek..huhu pas tu saya mula mencucuk2 buntutnye sbg tanda padan muka..[jahat dowh jd pemandu kereta nie]


sbbkan tersngkut dlm jem dn kereta bergerak tersengut2 tengilingku menjadi cepat haus...seminggu smpi 2 kali nak minum..sblm nie minum seminggu sekali jer..dh ler nak minum yg mahal..minyak ijau klu minum minyak kunin mmg 3 kali lah dia minum seminggu...pas tu minyak plak nak naik harga..memg menyirap lah..tol nak naik minyak nak naik mau botak kepala mcm nie..pas nie kena start blk lah naik ktm gamaknye...


sapal eman mama tak kisah hari2 sangkut dlm jem...yg penting eman kena behave and be a good boy serta sayang mama lebih dr baba..haha [mcm ler anak aku baca blog nie... :p]



note: tenggiling adalah neo...
p/s: stp perenggan saya mulakn ngan huruf 'S'...korg perasan tak?



~~end~~

2 comments:

purple_lav said...

mak oii dasatnye mama eman ni...ibu aleesya pun leh thn gak bila blk opis...memecut gak sbb nk cepat smpi umah..hehehehe

mieoney said...

sama jugak ler fiza..klu singgah kedai mesti rushing3 nak blk..kul 5 dh tgu kat punch machine huhu...
ada sekali ari tu pi keja ngan husband pas tu dia ada urusan bank kat bangsar so blk cam dh lewat sket...spjg jln dok bebel2 smpi dia ckp mimie wat dia rasa bersalah..huhu terus pecut laju2..eman punya psl.. :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie