Thursday, May 10, 2012

Collectible Item ~ Transformers...


mydear new obsession...mmg obses sungguhlah saya rasa...tak taulah mcm mana dia bley terjebak nak beli transformers gabak2 nie...huhu dulu pernah beli yg voltron tu...saya pernah citer kat entry voltron...kejap jerlah sbb menda tu kecik jer...so simpan blk dalam kotak masuk dlm stor...hehe


inilah 3 biji yg baru...yg kali nie punyer besar2 punye...lebay kurang separuh dari eman...tgk jerlah park kat mana tu atas meja mkn...huhu takperlah smntra dia blm dpt rumah baru ko duduk jerlah kat atas meja mkn tu...saya ponx untung juga sbb bley cari alasan tak yah masak and mkn luar...sbb nnti takder tempat nak mkn...huhu [alasan lebay]

yang nie nama dia optimus prime ultimate...tak taulah apa kejadah mak nenek yg ada kat badan dia ponx saya tak tau...mydear tau lah nie...yg saya tau dia adalah optimus prime jer huhu...


lai satu tu nama dia optimus prime jetfire...yg nie bley terbang katanye...and nie kecik sket dari yg dua2 nie...

dua2 nie mydear beli kat AMcorp Mall...klu korang berminat ngan menda2 mcm nie bley pi beli kat sana...klu rajin bley pi kat flea market dia tiap2 hari ahad dlm amcorp mall tu...saya pegi last week rambang mata tgk...bkn stkt robot2 jer, miniature kartun2 mcm cars, toy story, ultraman and segala2nye adalah...dari semurah2 RM5 smpi beratus2 ringgit ada tau...


yg plg ganas nie nama dia devastator...klu dlm citer transformers tu dia nie org jahat...klu tgk transformers 3 ada robot nie...gabungan 6 jenis kenderaan.... klu dah nama jahat muka mmg menakutkan...hehe




so bln nie saya mkn kedai hari2...sbb robot tu dah dok atas meja mkn hehe...mydear skrg tgh survey2 kabinet kaca utk letak barang2 tu...saya suggestkan buat box kaca and letak kat dinding mcm frame...itu idea saya lah...sbb plan awal tu nak beli rak kaca kat ikea tu...tp tgkkan keadaan mereka ber3 yg besar gabak nie mmg tak muat rak tu...so kena wat customize punya kabinet rasa saya....

org yg plg suka mydear beli robot adalah eman...mulut bising jer...dah tak heran dah ngan miniature spiderman ngan capten america yg sorg ponx tak ley pegang ari tu...mandi nak bwk , tido ponx nak sama2, kuar jenln ponx bwk...skrg takder dah terdampar jer mereka tu kesian huhu....

last sekali satisfaction customer senyum smpi ke telinga lah dia suka...huhu masa nie minta apa jer sure ley dapat... :p kata mydear masa kecik2 dulu tak dpt, skrg dah mampu bley beli, beli jerlah...mydear ckp don't worry sbb ini collectible item so harga klu jual blk sure akan tetap mcm harga masa beli atau lebih dari itu..and cecah ribu...dia jwb sbb saya dok bising2...biasalah org pompuan kan...hehe

3 comments:

cik_ah82 said...

hahaha..kalau aku mmg confirm pot pet seminggu..tp dorg laki ni wat pekak telingan je la..huhu..

cik_ah82 said...

hahaha..kalau aku mmg confirm pot pet seminggu..tp dorg laki ni wat pekak telingan je la..huhu..

mimie said...

itulah mls ponx iye nak bising2 nie...biar jerlah dia nak beli, bising sket2 jer cukuplah...

 
Design with love by Jiji for Zamimie