Tuesday, May 29, 2012

Melayang RM1,200....


dah 2 bln lebay balancing tayar keta saya lari...bila lepas banyak ke arah kiri....mula2 saya tak perasan ponx...tp yg jadi saya perasan tu sbb pergelangan tangan saya selalu lenguh..kaji punye kaji tetiba saya terfikir mgkn sbb stering kereta kot last2 cuba lah buat demo lepaskan tgn...iye mmg betul balancing kereta dah lari...

mula2 cam biarkan jerlah kan...tp mgkn lama mgkn lenguh pergelangan tgn saya sbb nak kena byk tarik stering ke arah kanan...dah lah tiap2 hari nak kena drive sejauh 80km...so dlm minggu lepas saya dah tak tahan sakit terus mengadu kat mydear...so hari ahad tu dia ponx cuba test juga...kali nie mmg dah byk lari dia...so lama2 lai tgu mau botak cepat tayar...


so smlm saya laju2 blk keja and pas kat mydear kereta suh dia pi kedai betulkan...tak smpi 20 minit pegi dia call ckp tayar 4 biji nak kena ganti sbb dah 4 tahun...mmg tayar tu tak botak tapi tayar tu dah mengeras dan merekah mydear ckp....klu tak tukar bahaya takut pecah masa saya bawak...huuuuu RM1,200 kena byr ganti 4 biji tayar... patutlah saya rasa tayar saya mcm keras semacam...klu lalu jln yg tak rata tu dia akan bunyi mcm nak tercabut rasa tayar...yg bestnye saya rasa tayar tu still oke sbb dia tak botak2...rupanya saya yg nb nie tak tau tayar ponx ada expired date...haha

termenung kejap lepas jwb call dr mydear sbb nak kena kuar duit byk mcm tu...dah ler nak raya nie...mydear selalu ckp biasalah klu pki keta mmg lah mcm tu...sooner or later kita tetap akan kuarkan duit byk mcm tu utknye... :( tapi yg jadi bestnya balik2 dari kedai tayar mydear ckp takperlah biarlah tayar tu abg banjer...huhu i lup u bery much lah dear...sayang ketat2...selamat duit aku hehe...


so pagi nie bergayalah ko yer cik tenggiling ngan tayar baru yg tak bercuci lai penuh bedak kat muka...ko ingat best sgt huuuu...

2 comments:

sawaNiLa said...

NASIB BAIK TAK TUKAR SPORT RIM SEKALI..

With Julia said...

perghhhhh dah makeup tyre baru...wink2...masih berbedak dan nampak hotttt mama car ehehhe...pasti berbaloi husband belanja oooo...duit selamattt...yeszaaa kuda ku lariii gagah beraniii kekkekeke nyanyi jgn x nyanyi kak mimi...hati manyak senang keta dh ok :) wink2

 
Design with love by Jiji for Zamimie