Wednesday, May 9, 2012

Kids Are Adorable but Why Have This Crazy Stupid People....


for the 1st time hari nie smpi 3 entry saya...nie kira entry tak terjangka...selepas saya post kids are adorable buka2 fb tgk derang kecoh psl pompuan dera budak tu...biasalah kepochi sure nak tgk juga2...cari2 and jmpa lah ada derang postkan...dlm youtube dah dikeluarkan dah sbb youtube ponx tak sngup nak terima...

rata2 saya rasa korang dah teguk kot...tak tergaamak saya nak letak kat sini...lepas tgk kali pertama saya hanya bertahan 1 minit...terus tutup, tgk kali kedua ramai2 ngan ofismate, derang tgk jer tak dgr tp saya dgr sekali sbb derang tak sanggup tgk....last2 terhambur air mata saya keluar....seday sangat2 kenapa pompuan tu buat kat budak tu mcm tu...bdk tu saya rasa tak smpi sthn lai kot, tgh merangkak lai...

bangsa antara melayu atau indon...wpun apa ponx bangsa dia, walau apa ponx agama dia budak tu tak bersalah...pompuan giler meroyan tu yg salah...takder perasaaan ker dia buat kat budak tu mcm tu...klu ada depan saya, menda yg sama juga saya wat kat pompuan tu...klu dia hempuk budak tu ngan bantal, saya hempuk dia ngan kerusi...klu dia tampar kepala budak tu, saya tumbuk kepala dia bertubi2...klu dia cubit budak tu, saya kan cubit smpi berdarah kat dia...mana hilangnya perikemanusiaan dia...

ramai org ckp maid atau pengasuh taska...tp saya rasalah, pendapat saya, firasat saya itu anak dia...sbb dia pukul dlm keadaan dia marah...klu tgk keadaan sekeliling tak mcm taska, takder budak lain...ada ponx dua org budak tu ponx berbeza umur and cam dah besar...sbb klu pengasuh taska derang takkan sanggup wat mcm tu....sbb sat lai derang kena balik...

lai satu si bodoh tukang amik video tu apa fungsi ko jerit2 ira, ira, ira sudahlah...cakap belakang kamera jer wat per...ko pi angkatlah budak tu bwk lari...ko amik lah budak tu, ko tendang lah pompuan tu...ko tamparlah dia bg dia sedar....dekat 5 minit hokey dia pukul budak tu ko tak kesian ker...kesian lah sket, bertanggungjwblah sket sbg org dewasa....

klu perasaan menguasai akal mcm tulah jadinye...harap pihak berkuasa amiklah tindakan wpun video tu dah lama ker, kalaupun itu anak dia ker tp amiklah tindakan yg seberat2nye...biar dia rasa apa yg bdk sekecil tu rasa...bdk tu tak buat salah ponx kat dia...bdk sekecil tu apa marah yg dia bley buat kat kita...nak ckp ponx tak pndi tau nangis jerlah....klu itu anak ko klu tak pndi nak jaga bg jer kat org melambak org nak...klu ko jadi pengasuh tak sanggup cuci berak budak, tak sanggup preasure berenti jer keja pi keja kilang sana jgn menyusahkan org...

betul2 punya marah nie saya...sbb sbg ibu hati lebih sensitif dan mudah tersentuh...sbb mesti terbayangkan anak sdri...saya klu berapa punye marah kat eman ponx, plg2 marah ponx saya akan tepuk lantai wpun tgn sakit tp anak tak sakit takper...tak ponx ada sekali tu saya mmg marah sgt saya pukul kat kaki dia part yg dekat jari2 jer...bkn pukul lah kira mcm tampar tu jerlah sekali lepas tu menyesal giler wat cam tu...huhu tp tak kuat mana ponx sbb terhalang ngan kain telekung...tp klu tgk pompuan tu buat kat budak tu mcm tu, bila dia tgk video tu blk apalah perasaan diakan...stupid, crazy woman!!!

.:: mama lurve eman so much syg!! peace ::.

5 comments:

strawberi said...

sial btol kan pompuan tuh..eh btw sy pun tk sanggup tgk...terbyg rania yg kecik tu..iskkk

mommyNadia said...

hi Mimi!!Dah jumpa jejak ;)
Salam kenal..

Ramai yg tweet bout this today, until now, I dont have gut to open and watch manusia yg patut digelar binatang tu. Hate to hear bout that!!

cik_ah82 said...

weh, aku xtau pun pasal tu..huhu..balik kang mesti laki aku bgtau..aku xsanggup tgk la gitu..aku penah tampar adib (kt kaki)sebab dia tolak adik dia terlentang, tp lepas tu rasa bersalah sgt sbb dia pun xtau..huhu..pompuan tu pukul budak tu teruk ke weh?budak tu cedera ke?

mimie said...

asma : bila dah jadi ibu menda2 mcm nie mmg buat touching lebay kan...

nadia : hai nadia hehe...jmpa juga kita yer...owh pasal video tu i rasa better you tak tgk kot seday lah sgt...nnti sure teringat2 jer..

cik_ah : aku rasa ang ponx tak yah lah tgk weii...ang dah lah air mata laju mengalir sure banjir nnti...sumopah seranah usah ckplah berbakul2 dah pompuan tu dpt dari aku...huhu cmner dia ley tergamak buat anak dia mcm tu...bkn pukul sket2 wei nie pukul sekuat hati tau...

With Julia said...

Hati ibu....hati ayah...sama je kan...sama2 membesarkan anak...tp x sangka kan kak mimi ibu sendiri yg melahirkan perlakukan baby sebegitu rupa...sebenarnya ju tgk pun dh nak banjir sekali...tp cover je lebih sis ;(...x sanggup tgk sbb juju mmg anti org mcm tuh...wpun juju baru nak jd mama, ju tau cm ner perasaan kasih syg terbit dari hati tatkala lihat video tuh sis...moga dia mendapat ganjaran setimpal di akhirat....aminnn

 
Design with love by Jiji for Zamimie