Monday, May 14, 2012

Vistana Hotel, Penang...

citer dah basi tapi nak citer jugak...hehe kang takder menda nk dicelotehkan...ada gbr2 baru tapi ari nie lupa nak bwk kamera nak transfer so guna gbr yg ada dlm pc...jumaat lepas saya cuti sbb adik ipar saya nikah...sabtu majlis belah pompuan and weekend nie belah kitaorg...

yg pic kat penang nie masa kenduri kawen cousin mydear...kitaorg check-in agak lewat gak sbb jumaat tu bertolak singgah dulu perak rumah atuk mydear...lepas tu smpi penang magrib kitaorg lepak dulu umah pengantin...bila eman dah renggek2 baru lah pi check-in kat vistana hotel kat bukit jambul...sblm tu ingat nak booked seri malaysia tp fully booked...so booking kat sini guna corporate rate tak smpi 200 satu mlm...total kitaorg duduk 2 mlm RM300 lebay...

masa nie kul 10 klu tak silap...eman wlau mengantuk mcm mana ponx kuar dari kereta dia cergas jer...smpi ada kakak kat situ tegur aik dah kul 10 dia tak ngantuk...huhu yg penting eman nie cukup mkn and pampers tak penuh pandai lah dia bwk diri...hehe

kitaorg mcm biasa amik bilik deluxe, bilik yg plg murah lah...hehe tapi serius selesa sangat2...katil dia empuk betul...bantal rasa saya vistana nie bantal terpaling terbest sbb bantal lembut yg jenis tenggelam tu...comforter ponx gebu jer....bila baring atas dia tenggelam jer...

lain2 sama jerlah mcm hotel2 lain basic amenities...bkn amik suite bilik biasa jer...so mcm biasa jerlah menda yg ada...tea, coffee, mineral water jer takder...kitaorg pi beli sdri kat kedai luar...


vistana nie klu duduk untung juga sbb sekeliling kedai merata...kompleks bukit jambul ponx dekat...pagi kenduri tu kitaorg tak gi nikah kat masjid kitaorg pi masa majlis jer...so lepas bfast dlm kul 10 tu mydear ajak jln kaki pi bukit jambul...jln dgn eman 15 minit perjlnan klu kitaorg berdua jer 5-10 minit smpi lah kot...



gbr lobby saya tak smpt snap...sbb klu ada masa nak snap org ramai kat vistana nie sbb budak2 MSSM duduk kat sini...so spjg masa ada org...lobby dia kecik and simple jer...cafe ponx kecik...klu turun time peak org bfast kul 8 tu mmg full lah....saya smpt snap gbr tangga kat bwh nie jer...nak naik ke pool klu tak silap saya...nak jengah pool ponx tak smpt...


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie