Monday, May 21, 2012

Wedding Zhafran & Fieda ~ Solemnization Day...

cerita wedding my bil nak start dah nie...korg jgn jemu plk yer...sbb musabab senyap sunyi jumaat lepas nak siapkan keja cepat2 sbb saya half day...last week belah kitaorg...so saya cerita 3 part lah yer sbb gbr byk nak kena edit dulu sbb sizenye besar...huhu

nikah jumaat 11/5 ari tu, nikah dekat rumah pengantin perempuan dekat hulu langat...nikah lepas isyak so lepas asar kitaorg dah bertolak ke hulu langat risaukan jln jemkan sbb ada perhimpunan umno kat bukit jalil and hujan plak petang tu...sampai kat masjid hulu langat tu cun2 masuk magrib...bygkan punye lama baru smpi...hehe

eman sukalah sbb dia dapat pegang kamera sdri...sbuk saya snap sbuk dia ponx nak peganglah, nak tengoklah...melekat2 cap jari dia kat lens tu...nasib saya ada bwk kamera lama saya so bg dia pegang...snaplah apa yg nak snap...punye suka, lepas snap tgk balik dia gelak...gelak besar punye smpi semua org pndg...

pelamin utk nikah tak sama ngan bersanding...utk nikah dia wat kat tingkat atas...cantik gak pelamin siap ada pentas kat kiri ngan kanan utk letak brg hantaran, bwh plak ada lampu...so takderlah semak sgt...kreatif gakkan org tu buat pelamin...yg plg saya suka bulu2 burung tu...huhu

yg kat bwh nie lah my bil adik mydear yg no 2...


nie plak adalah pengantin pompuan aka biras lah kan...welcome to the menantu club yer.. :)


masa akad nikah tu saya tak snap ponx sbb melayan eman nie mengamuk2 lapar...sempat saya buatkan dia susu...minum kejap, main2 lapar blk...merengek lai nak nasik...jom, jom nak nasik...malu mama nak ngan org huhu...lai ponx sbb photg ramai tak tau nak selit tang mana...takperlah snap mana yg ada jerlah...

saya dpt snap time sarung cincin jerlah...nasib kamera canggih sket bley zoom gbr still cantik...huhu


last sekali gbr family perlu ada...patut saya suruh derang snap lagi jauh sbb dekat sgt cam nie muka kitaorg semua jadi gelap...tp takperlah kita tgu jerlah gbr dari photog lai cantik lah kan...nie utk simpanan sdri jerlah...


hantaran adalah 7 berbalas 9...bwah nie dari pihak kitaorg...duit htran, wallet, handbag, ipad, perfume, buah-buahan dan sireh junjung...tp ada yg digabung2kanlah sbb derang tak nak byk2 dulang...mcm sireh junjung gabung ngan cincin...duit hntran ngan bunga rampai...


dari pihak perempuan 9 dulang guna fresh flower...kombinasi hijau dah cream...cincin, perfume, kasut, wallet, mac book, kek, chocolate patchi ngan buah...first time mkn choco patchi patulah mahal kan sedap sagt...dia tak manis smpi rasa melekat kat gigi tp just nice and lazat...huhu


mlm tu tema family carca marba jer sbb mula2 ada tema kaler lepas tu tak jadi plak lepas dah last minit tak jadi plak...pas tu mydear nak pki bju nie saya takder kaler mcm nie, saya nak pki kaler tu dia plak takder kaler tu...last2 pki jerlah baju apa yg ada, yg kaler sama tp eman plak takder...tak kisahlah eman pki lain sket yg penting mama n baba kaler sama...kitaorg mmg gedik sket....




*


*


*


*


*


*


*


*


sbb kitaorg kat pengantin lama...huhu



1 comments:

With Julia said...

ehehhehe plg sweet pengantin lama sbb aura yer masih terserlah :)...ehehhe eman makin nakai ye sekarang...hbs semua dia nak shoot pic sonok lah tuh tgk org ramai2...yg ptg eman neh friendly :)nak wish to bride and groom "Selamat Pengantin Baru" Semoga kekal hingga ke pintu syurga...amin :D

 
Design with love by Jiji for Zamimie