Wednesday, May 9, 2012

Satay Tulang Rembau, Senawang N.9...

jauh kitaorg cari makan smpi ke n.9...huhu jauh tu takderlah dari rumah saya BSP smpi seremban 20 minit jer...dekat sangatlahkan...so lepas nie kitaorg dah tau nak pi shopping kat jusco seremban 2 dah ler dekat lepas tu barang fresh plak tu...saya plak jenis yg cerewet sket time nak beli brg basah...klu pi carefour alamanda tu klu sayur dah layu2 dah...klu ayam plak dah cam ada bau2 sket kadang2...lepas tu nmpk cam ayam tak sihat...klu ikutkan pi alamanda and jusco seremban 2 sama jauh jer...

so jumaat lepas blk dari keja terus kitaorg gerak sbb nak jenjln kat jusco dulu baru pi jln2 cari makan....lepas solat magrib baru gerak...sbnrnye kitaorg tak tau kat mana ponx tempat tu sbb tak google betul2 ponx tempat tu...yg tau dekat ngan satay haji samuri...try cari dlm gps plak takder plak spesifik tempat...tp mydear ckp dia ada baca kat blog mana tah ada tulis dekat dataran senawang...akhirnya dlm redah2 jmpa juga...dekat giant senawang and dekat mc'd drive thru senawang...korang cari lah dekat kedai2 area tu...

mamat nie cam biasa kitaorg orderkan nasi ngan sup and telur dadar...sbb takut nnti mlm lapar plak time tido...tp dia mkn sket jer, kitaorg jer yg mkn lepas tu...nasib lah order satu menda jer...owh yer klu korg nak tau satay tulang nie dia cam menumpang kedai mkn tu jer...so order air ngan mknan lain, order satay ponx lain juga tau...

suprise sangat sbb eman bley mkn otak-otak nie sbb pedas sket...and biasalah mentaliti kita klu mknan mcm nie mana lah budak2 sukakan...huhu tapi dia suka jer...kitaorg mkn satu batang jer otak2...huhu bleylah wat syarat tol org berniagakan...dia dah letak kat situ...

inilah dia satay tulang yg org dok sebuk katakan tu....besar dan sedap cuma lecehlah nak mkn sbb dia letak part2 tulang rusuk, tengkuk ponx ada gak...tpi satu cucuk tu mmg byklah tulangnye...jenuh nak mkn...sbb kena mkn ngan teliti klu tak rugi...bkn stkt satay tulang satay biasa ponx ada juga satay ayam and satay daging...


letak lai satu gbr supaya korang terliur...hehe kitaorg order dua kali tau... :p mydear plg byklah mkn sbb dia suka satay...saya plak masa kat jusco dah mkn shushi 3 ketul so agak kenyang sket...eman plak mkn 4 cucuk satay ayam...dia pnx suka mkn satay...total kitaorg mkn ari tu 15 cucuk satay tulang, 15 cucuk satay ayam and 5 cucuk satay daging...harga RM26...tapi tak tau plak spesifik harga utk satu batang brp RM lupa nak belek...hehe



kedai dia berhadapan ngan ice room blkg kedai dia ada kedai satay haji samuri plak...lepas tu kedai kat simpang...klu korang nmpk asap kepuk2 org bakar tu...itulah dia...ada signboard kecik jer tulis satay tulang rembau...tp dah pudar2 and comotlah...klu mata korg tajam bley nmpk signboard tu...huhu





0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie