Tuesday, May 15, 2012

Original Kayu Nasi Kandar, Penang...


kali ke-3 ke sini lagi kami...dulu dr perlis sanggup singgah penang utk mkn kat sini...kali nie dok kat vistana purposely sbb nak mkn kat sini...tp mcm biasalh bila pi wedding kena pndi cari slot yg betul utk mkn...time betul2 lapar baru bley mkn...so lepas kenduri tu blk bilik dan lepak2...mlm nnti pi blk rumah kenduri...so lepas magrib jer kitaorg siap2 and turun mkn...jln kaki dari vistana 5 minit jer dah smpi...huhu

dlm masa jln tu dah aim dah nak mkn apa...tgk2 tu dia punye ramai org...yerlah weekend kan lepas tu time dinner plak mmg penuhlah...seat kat dlm dia semua section penuh...kitaorg pilih dok dlm sbb aircond...and kat luar tak best panas satu, lepas tu cam biasalah resmi org pi mamak and tgk bola for sure asap rokok berkepuk2...tak shuka...

eman bila ajak mkn laju jer dia...eman nak mkn apa? eman nak mkn nasyik...lagi...lorr (telur)... lagi...ayam, shup....klu mkn itu jerlah yg dia sebut...mkn mee ponx nasi, nasi ponx nasi...hehe


so mcm biasa pilihan kitaorg nasi, ayam grg kuah campur...klu saya kuah campur asing sbb saya tak suka kuah banjir, saya suka mkn kuah kari kering2....selalu amik peria goreng garing tp dah mlm2 nie takder plak dah habis....so nasi ngan ayam jer sudah...simple jer kitaorg mkn...mmg serius tak teruja nak amik menda2 yg lain...mcm ada org amik sotong kari, ikan kari dan segala apa yg ada kat situ...kami cukup dgn ayam grg jer...tu ponx dah laju mkn....


tapi belah mlm gaknye tukang masak tak sama kot...sbb kureng sket kali ni saya mkn...ayam dia tak berapa nak best sgt mcm dulu kitaorg mkn...bygkan last trip tu kitaorg mkn 4 ketul ayam bersamaan ngn 1 ekor ayam...huhu itu kira sedap lah tu...tp kali nie biasa2 sket jerlah...

mydear org plg puas hati lepas mkn nasi try order roti canai kosong...tp tak sedap sgtlah biasa2 jer...cuma yg bestnye roti canai dia kering and tak berminyak2 mcm selalu kita mkn tu...roti canai bg saya sama jer semua org jual...yg penting kuah dhal ngan kari tu...

next time pegi penang kitaorg nak nasi bryani ayam tandoori plak...ari tu dapat mkn sekali jer kat sini restoran kapitan nie...so klu ada next trip ke penang kita tuju sini plak lah...dah jemu mkn kat kayu nasi kandar...kita try yg lain plak yer...

1 comments:

Gieyana said...

skrg kt sini rs mcmmahal sgt..suka mkn kt Tajuddin Nasi Kandar..:-)

 
Design with love by Jiji for Zamimie