Thursday, May 24, 2012

Wedding Zhafran & Fieda ~ Our Side...

bertempat di dewan tan sri mahfoz khalid kementerian kerja raya...tempat yg sama masa kitaorg wedding dulu..beza kitaorg buat mlm, yg nie siang...beza yg lain skrg nie dewan dah renovate nmpk cantik and exclusive jer...

tema warna turqoise...ada tema2 fairy tale ker apa kitaorg pki tema kaler jer...jemputan tak ramai ponx sbb kitaorg buat style mkn berhidang, mkn sekali ngan pengantin mcm org biasa buat kat hotel2... ada juga disediakan meja buffet kat blkg utk saudara mara serta org yg dtg lewat...

gbr mknan lupa saya nak snap plak tp sedap giler mknan dia...ramai org puji mknan sedap...katering mana lupa plak pdhal mlm tu tgk dah lori dia, tp hari nie dah lupa...menu hari tu adalah nasi minyak (serius rasa cm nasi arab), ayam goreng rempah, rendang tok (mabeles sedap hari2 saya panaskan dan mkn huhu), pajeri nenas kuning, dalca daging dan papadom...

pelamin dari d'ratu bridal...kitaorg amik pelamin jer ngan pintu gerbang serta bunga2 kat walkway...karpet merah amik dari caterer sbb ratu bridal nie nak caj utk karpet merah RM700...mahal giler karpet smpi RM700 klu RM100 - RM200 bley konsider lai lah...so takperlah karpet biasa ponx bley at least adalah dari takder...nnti klu takder karpet nmpk kosong plak...

tugas saya jaga eman tuk hari tu...takder tugas yg melibatkan majlis....klu ada ponx mmg susah giler saya nak wat keja...saya jadi runner jer sket...mydear tentulah sebuk, so keja saya kejar eman yg mengejar baba dia...tension jer ngan eman nie...klu tak tgkkan karang lari2 jatuh tergolek, lepas tu nangis meleleh2 air mata...


inilah keja eman...lari, panjat tangga, nak naik kat pelamin lari sekeliling dewan tu...mana lah nak nmpk sgt...kaler baju dah ler nak sama mcm alas meja, lepas tu ketinggian ponx aras2 meja jer...kurus kejap hehe...

dan dia adalah org pertama yg rasmikan mknan...kul 11 lebay dah bising nak nasik, nak nasik...bg dia mkn nasi minyak kosong tu laju jer dia mkn...dpt plak minum sirap oren yg sedap, sejuk dan manis...dekat 3 pinggan lah dia mkn nasi tu...huhu

baju tak tau derang buat kat mana tp yg saya tau make-up artist dia adalah saidatulnisa...masa mula saya masuk tgk eh mcm kenal...lepas tu dok fikir, punye fikir siapa...lepas tu masuk lai bilik tetap tak ley nak recall sapa...dah 2-3 kali tgk baru teringat saidatulnisa rupanye...sbb dah lama kan dulu survey masa nak kawen patutlah lupa ponx dah 4 tahun...hehe

my handsome hari tu...saya plg suka tgk org lelaki pki baju melayu lengkap ngan sampin...rasa mcm smart jer...huhu

yours truly kena letak gak satu...hehe inilah baju yg bermanik bagai...kat leher tak jahit manik sbb ingat nak beli rantai dokoh tu...tp minggu akhir tu tak smpt nak pi jln tar sbb bz ngan lynas lah punye psl...rantai labuh ponx saya takder, rantai mutiara ada tp sbb dah biasa pki so nakkan pembahruan last2 pki jerlah brooch besar kat situ...patut letak bwh skeet lai baru nmpk...

owh yer tudung tu korng tgk cam tak sama kalerkan...dlm gbr mmg nmpk beza tp realiti dia sama...sbb baju saya nie mcm ada ton kaler...so ada ton kaler kat baju tu mmg sama ngan baju...almaklum hari selasa baru beli so tak byk pilihan + mls nak cari dah...huhu

~last sekali family picture ~


2 comments:

juelee said...

dewan yg sama saya kawen... hikhikhik..

mimie said...

owh yer ker juelee...masa tu dh renovate ke? klu blm yg skrg nie cantikkan dewan dia...

 
Design with love by Jiji for Zamimie