Thursday, May 3, 2012

Johor Premium Outlet (JPO)...

cerita JB tak abis2 lai kan...huhu citer awal bln lepas nie masa cuti pertabalan agong tu...lepas bfast, kemas2 and tak mandi pool ponx kali nie...eman jer mandi dlm bathtub terus check-out sbb misi nak pi ke JPO lah...dah alang2 ke JB singgah lah kesana tak jauh mana ponx...JPO nie dekat skudai dekat ngan UTM klu tak silap saya lah...


kali nie g JB eman dapat patung boboi boy...hari kedua sampai tu mydear bg duit and kitaorg ponx berjalan2 lah mengabiskan duit...hehe eman siap nak kek starbuck lai tu...beli gak sepotong nasib lah sempat saya pegang sbb dah dia dah tak sabar nak mkn terus dia tarik kotak tu hampir terkoyak...hehe

sampai dah JPO kwsn luas saujana memandang...panas plak tu sbb takder pokok rendang...huhu org tetap ramai wpun cuti pertengahan minggu sehari jer...lai time kitaorg nak blk kul 3 tu semakin ramai org meluru masuk...huhu

saya for sure 1st time pegi tempat mcm nie...mydear ckp konsep dia sama jer mcm kat oversea, design ponx lebih kurang juga...sbb dia dah byk kali pi kat us kan so tau lah dia....harga berganda2 oversea lai murah dari sini...saya tak pernah lah lai beli brg branded nie kat butik2 kat kl...sbb mahal bebenor...kebanyakkan brg saya beli kat oversea bkn nak eksyen tp serius murah sgtlah dari kl nie...klu baju eman tu bley dpt harga tak smpi 10 dollar sehelai..bkn yg biasa2 jenama gap, oshkosh, billabong...poney ponx harga tshirt smpi RM50-RM60 huhu...tu ponx scra kbtln mydear training kat sana klu tak, idok ler hehe...

harga kat sini derang ckp murah sket lai dari butik kat kl nie, sesetgh kedailah...kedai lain saya tak tau plak...pilihan cam biasalah tak byk mana ponx...factory outlet kira mcm brg2 end of season dari oversea...



kedai ada byk gak tp nak masuk satu2 kedai amik masa sehari suntuk kot...dlm masa 3 jam tak sempat saya nak masuk semua kedai...gbr kedai2 nie yg belah bwh...yg bhgn atas saya tak snap sbb org ramai sungguh dah waktu tu so tak der tempat nak selit2 amik gbr...kat bhgn atas ada levi's, gap, fossil, poney, cotton on, la senza....and adalah beberapa lai yg saya tak brp nak ingat...


atas nie sajer mydear test baju tommy hilfiger tp tulah nak beli cam tak masuk akal plak smpi 300 lebay sehelai baju...mmg ada diskaun 15% tp tetap tak worth it nak beli saya rasa...baiklah kita beli brg yg mampu milik...baju kang pki kejap jer sbb nnti pudar and buruk...masa test2 tu saya ckp ngan mydear, klu abg beli baju nie ayg kena hand wash lah nmpknye hehe...

membeli harus ada tp mydear lah...tp idok ler dia mengoffer nak beli coach kat sini...hehe mahal sgt tuh...coach harus masuklahkan...hehe klu gbr kat bwh nie bley erasekan org2 disekeliling tu atau tukar ke minah or mamat salleh kompom dah mcm kat oversea dah...huhu

berkenan yg kat bwh nie tapi harga RM800 kot...hehe terus try snap smbil senyum kempas kempis hidung huhu...klu 200 lebay serius saya rembat jer...coach signature stripe tote saya ponx mydear beli bru RM600 huhu...kat oversea lah kat msia mmg tak dpt ler mcm kat bwh nie...huhu


mamat nie klu korg tgk dua gbr atas tu muka ada asham...masa smpi2 tu dia tido bila dah terbgn cranky lah plak...kasut ponx tak mo pki...bila tgk jam dah kul 2 patutlah dia lapar sbb tu lah buat perangai...bila ajak pi mkn kt terus muka ada tenyum sket...huhu

oke dah nak balik dah...3 jam jer kitaorg kat sana...tak sempat nak masuk semua kedai...kedai levi's ngan gap tak smpt nak masuk pdhal kedai tu lah terpaling saya nak g sekali...takperlah klu ada peluang and duit lebay nnti shopping kat london sudah...hehe


1 comments:

With Julia said...

x pernah sampai lagi kt sini kak mimi...weee tgk shoping kt situ best jerkkk ehehhe yg ptg kena bawa bank bergerak ke mana2 ahahahhaha tersedak hubby kakkakakka...nanti nak pi lah satu ari nanti cuci mata kot2 ada yg terkenan di hati...eman ye stroller cantik ar...hijauuuu :D

 
Design with love by Jiji for Zamimie