Tuesday, July 19, 2011

Floria Putrajaya

ahad ari tu lepas mkn kitaorg lepak2 jer smbil tgu tunang mysis dtg...sbbnye kitaorg nak pi floria putrajaya memandangkan hari lastkan...bwk sekali mak and abah utk tgk2 jer...lai ponx dok umah takder wat menda sgtkan so pegi jerlah...

cuaca adalah panas yer harap maklum...smpi berair2 mata eman menahan silau matahari...eman nie dia elergik sket ngan cahaya matahari wpun takder lah kena panahan tepat klu cuaca panas mata dia akan tertutup dn berair2...tak taulah normal ke idaknye nnti nak try googlekan...org ponx agak ramai wpun begitu rezeki kami dpt parking senang jer...berkat bwk warga emas dan kanak-kanak...huhu kena sabarlah sketkan time nak cari parking....

stgh jam pertama kamera saya oke jer lepas tu bateri dh kong...nak snap guna hp adalah sgt pemalas okeh...so dptlah sket2...ini sebahagian gbr yg oke jer...klu bateri tak kong byk lai lah gbr yg ada kat sini...huhu sbb kiatorg pegi hari lastkan, cuaca ponx panas kebanyakkan bunga2 dh layu and habis dh kena lenjan ngan org ramai...yerlah klu dtg 10,000 org dh terpijaklah sana sini kan...

sampai2 jer kitaorg masuk2 jer dh kat tempat membeli-belah...mem apa lai rambang mata ler tgk bunga2 yg cantik tu...pdhal pagi tu dh pegi beli bunga kat nursery bunga...sebuk lah nak cari bunga raya kaler gold...habis semua org dia tanya kaler tu budak tu ponx pelik2 dh...gara2 kempunan tak dpt beli kat nursery bunga kat kg tu yg meroyan cari smpi kl...kitaorg ponx tak dpt bygkan bunga raya kaler cam tu...dia cakp kat part yg debunga tu kaler ceklat...harap2 mak berjaya jumpa supaya tak termimpi2 hehe 







 dua orkid nie mmg saya sgt geram...ada satu gerai tu jual sepokok RM50...tp yg kat bwh nie dia jual RM300 lebay...owh heaven klu dapat...tak dapt bunga rose dapat orkid cantik mcm nie ponx boleylah...dahler bunga dia cam bunga pelastik jer...tp mmg real lah kan...

pokok geruda...klu org2 kg nie taulah kot klu kita ada baby derang akan petik and letak bwh bantal sama ngan yasin utk elakkan dari gangguan syaitan...maklumlah baby baru lahirkan selalu jer kena ganggu...bau dia mmg busuk ler...mmg tak tahan klu fresh bru petik tu...belah myfil org melaka dia campurkan ngan minyak masak and simpan...lepas tu sapu kat kening and setiap sendi2 baby tu smbil selawat...insyallah takder gangguan anasir yg tidak diingini...petua lah kiranyekan...




gbr kat bwh nie snap pki hp jer so cam tak berapa nak cantik sgtlah + saya ponx dh malas2 dh masa nie...nak jln cepat2 jer nak habiskan pusingan and balik...huhu kwsn dia agak luas jugaklah tp tak semua tempat saya pegi...kat kwsn yg panas tu laju2 jer saya jln pi kat kwsn pameran yg ada aircond...dlm tu semua  bunga rose ada...tp org punyelah ramai nak snap smpi gegar2 tgn kena langgar ngan org...gbr mmg tak jdlah kat dlm tu...bunga2 ponx dh layu so mmg tak berapa menariklah....





so far saya oke jer klu ada lai and nak pegi lai...tp kena make sure pegi hari yg awal2 supaya dpt tgk menda yg fresh...klu nak beli bunga2 or pokok2 baru pegi hari last mgkn dpt lah murah sket...geram2 jugaklah tgk orkid tu tp nak beli berkira sket sbb tak bwk duit...tak smpt nak pi withdraw duit...lai ponx risau klu beli2 bwk blk tak menjadi sbb tangan saya cam panas sket tang pokok2 nie...pokok cili yg senang hidup ponx mati ini kan pokok orkid yg cecantik tu...

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie