Wednesday, July 13, 2011

Menangis Hingga Ketiduran...

semalam lepas maghrib mydear berangkat ke KLIA utk ke Beijing...saya tak pi antar kali nie sbb flight mlm...lai ponx sbb eman bru baik demam so mydear ckp dia akan amik cab dari rumah jer...lepas siap2 dlm 8.20 cab dh tgu depan rumah and mydear ponx dh siap...masa mydear nak turun tangga bwk beg eman nak suh dukung...tp sbb tak ley bwk saya yg dukung dia turun tangga...smpi kat bwh saya letak kat bwh..dia hulur tgn kat mydear...eman dia dh besar kan so dia tau klu kita siap2 tu maknanya nak pi jln lah...sbb dia tgk saya tak pki tudung so dia taulah yg mama dia tak gi jln tp baba dia yg nak gi jln...


sbb dh tak bley tgu lama cab dh tgu, mydear terus angkat bag keluar...mula2 saya cam malas nak kuar sbb eman merengek nak ikut baba dia saya terus bwk keluar smpi gate sbbkan nak kunci pintu gate sekali...saya pkikan dia kasut so dia nak kuar sekali pintu tu nak ikut mydear....terus mydear msk keta lai lah dia nangis kuat smpi nak berguling2 atas lantai tu...saya kunci pintu gate bwk masuk dia meronta2...last msk rumah saya baringkan atas karpet and kunci lah pintu...dia dh nangis smbil guling2...bwk naik atas dia tunjuk bwh smbil nangis sebut baba, baba...owh masa nie saya dh sebak dh ngan saya2 sekali nangis...huhu seday tgk dia lah sbb dia kan rapat ngan baba dia...sbb tu dia rasa cam baba tinggalkan dia lah kot...selalu pegi mana2 mesti bwk dia...

dh kat atas dia nangis juga meronta2 and guling...mcm2 cara dh saya pujuk ponx tak mau gak...last2 saya wat slide show gbr2 kitaorg ber3 kat ipad and lama2 dia nangis mkin slow...last2 saya tgk dia tertido dah...sian air mata ponx bertakung lai...lepas dekat 15 minit nangis...penat lah tu gaknye...dh lama tak berpisah ngan baba...selalu klu mydear gi outstation mmg dia akan angkut kitaorg...tp kali nie tak bley lah pi jauh tu...so dok umah jer kami...teringat dulu masa eman 3-4 bln ponx baba outstation jauh2 juga....tp masa tu kecik lai tak phm apa2 ponx lai kan...

so utk baba ini gbr eman smlm...







gbr2 yg kat atas nie semua gbr masa dia tgh nangis ngamuk2...mama ponx tak bley nak buat apa dh...dgn segala macam cara pujuk...dgn ultraman cosmo, ngan chunggington, ngan ejen oso semua tak jln dh...klu nak dukung lai tak bley sbb dia meronta2...takut saya terlepas jer sbb berat dh 11kg...kudrat budak lelaki plak tu...so bahaya2...saya letak jerlah atas karpet tu...bergolek lah kesana kesini...tekup muka kat lantai, tutup mulut pki tangan [feveret dia nie kira cam seday sgtlah bajet mcm tahan nangis]...last2 tertido sbb penat dh nangis...lai ponx mmg dia dh ngantuk time tukan...



inilah klu manja ngan baba punye psl...tak bley lah plak nak tgk baba jln sket...agak2 klu mama yg pegi eman nangis mcm nie tak? :)

~~end~~

1 comments:

With Julia said...

so sweet...
mesti bb eman nangis gak...mama kesayangan dia...besar dh eman..pasni leh jaga mama dia lak ehehhe :D

 
Design with love by Jiji for Zamimie