Thursday, July 21, 2011

Taste Restaurant...

yg nie minggu sblm mydear fly ke beijing and sblm eman demam sabtu tu...lai ponx jumaat tu saya blk awal sbb bbysitter eman ckp eman sakit mata...tp bkn sakit mta ponx tp kat ekor mata tu dia merah sket...saya bajet terkena gigit semut or apalah sbb mata dia tak berair and bertaik ponx...lai ponx saya beli voucher groupon tu so nak redeem lah kan..saya beli voucher yg ini ~ Groupon Voucher..lepas maghrib terus kuar gi...kwsn area bandar baru bangi sederet ngan yati ayam percik and islamic kitchen...

.:: taste restaurant ::.

.:: menu ::.

.:: our table...3 mean 3 of us ::.

.:: nmpk husyuk jer eman nie ::.

cerita disebalik caryon dan kertas tu...masa kitaorg dtg sbb ada budak so dia bg kertas utk kaler2 and caryon sebekas...mcm kita pi chillis or tgi ke or mana2 lah kan...so eman nie dia punye pandai nak mkn caryon tu...dh letak dh dlm mulut tinggal nak gigit...sepantas kilat jer pergerakkan dia nasib mydear nmpk...sbbnye yg dia nak mkn tu org tu letak caryon tu dlm mangkuk yg org buat puding kecik2 tu...lepas tu caryon tu kalerful serta pendek2 nmpk mcm cereal yg kitaorg belikan dia tu...mana lah mamat tu tak mkn...dua kali gak lah cubaan dia nak mkn tp dpt digagalkan...terus tak bg dh main caryon tu...bg sebatang jer smbil dikawal rapi...huhu

so voucher groupon tu saya beli yg set chicken chop + cupcake...air tak termasuk kena beli lain lah...so kitaorg pilih  breaded chicken leg in white cream mushroom sauce and breaded chicken leg with black pepper sauce...lepas tu amik cupcake red velvet and chocolate apatah nama dia...gedikan tokey RVC nak gak amik RVC...lepas tu kitaorg order kids meal set ada macaroni cheese + air + puding....

.:: red velvet cupcake ::.
cake nie biasa2 jerlah...rasa cam pelik sket tak sama mcm yg saya buat and yg saya mkn kat TGIF ari tu...mydear ckp yg saya buat lai sedap [kembang, kembang idung saya]...


.:: chocolate cupcake with cream frosting ::.
ponx biasa2 jer saya rasa...chocolatenye takder rasa sgt mcm tak rasa chocolate lah rasa cam biasa jer...camner ek nak ckp kurang chocolate kot....


.:: macaroni cheese::.
yg nie set eman...sgt attractive sbb dia hidang dlm pinggan, cawan serta sudu and garphu ikea tu...menariklah utk budak2 nak mkn...macaronii dia sedap smpi mydear dok share ngan eman...cuma meatball tu cam tak kena dgn mac and cheese tu...tak perlu ada ponx tak pas sbb macaroni itself dh rasa sedap....

.:: breaded chicken leg with black pepper sauce ::.

.:: breaded chicken leg in white cream mushroom sauce ::.
 utk dua mknan diatas nie saya wat kesimpulan sekali jerlah yer...portion ayam dia adalah besar, sgt kenyang mkn...isi tebal dan juicy...breaded yg menyalut ayam adalah garing dan sedap...cumanye kekurangan taste...minta maaf yer owner kedai klu baca...sbb sauce tu semua rasa cam tawar jer smpi kitaorg kena minta sos cili utk habiskan ayam tu...mmglah ada letak pepper and salt atas meja tu tp klu kita tambah mcm tu jer tak berapa nak kick and ayam tu sdri wpun juicy tp rasa tawar...rasa tu tak meresap dlm ayam...tp ianye sedap cuma kekurangan rasa jer....

so far okelaylah bley nak dtg lain kali and mkn...next time klu nak pi kena cuba menu lain plak...saya ingat nak try spaghetti carbonara sbb tgk meja yg sblh kitaorg mkn tu mcm best jer...lai ponx carbonara kan lebay kurang mcm macaroni cheese eman tu so rasa saya mesti sedap...pinggan plak besar and dia serve dgn garlic bread yg keras tu...teringat mkn carbonara kat the loaf smpi licin kitaorg kerjakan...huhu

so klu ada sapa2 yg nak try boley lah kot...wpun komen saya mcm tak meberangsangkan tp saya suggest utk mkn sbb environment dia sgt cosy...mcm kat rumah rasanye bila mkn...lepas tu trylah mknan yg lain...and dia juga ada jual kek so bley lah try...

Taste Restaurant
No.7, Jalan Medan Pusat 2D, 

Bandar Baru Bangi, 
43650 Selangor.
Phone: 017-378 6207



~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie