Friday, July 1, 2011

Askar Bunga-bunga...

note: sepatutnye ini entry semalam...baik punye menaip smpi ~~end~~ dh sekali nak publish tak bley...pastu dh ler tak bersave...penat menaip...ini semua gara2 blogspot bermasalah nie smlm...grrrrr so saya publish jer so korg anggap lah mcm korg baca semalam...huhu




takder entry bagus ari nie sbb kamera tinggal kat umah...bru jer nak upload pic mee bandung saya masak smlm time2 pose nie..sajer jer nak bikin diri sdri kecur air liur...padan muka niat dh tak baikkan...owh yer ari nie saya pose...smpt bgn sahur dgn sardin puff yg mydear beli kat bangsar shopping complex klu tak silap saya sedap betul semuanye...mula2 saya mkn yg chocolate puff klu dpt mkn panas2 choco tu cair2 sure lai sedap...tak sempat plak snap pic smlm sbb excited makan kan...huhu ada seketul lai tak mkn apple pie...klu mydear mkn dh pagi nie tak dpt merasalah saya...dah ler hari tu nak beli apple pie mc'd dh habis...sib lah bkn mengidam cuma lebay kepada teringin jer...huhu

dh2 melalut ke mkn2 jer kejanye...nak citer psl menda lain nie..nak citer psl stokin saya corak askar jer...yg bunga2 tu bju cotton saya...saya suka pki bju cotton nie sbb rasa nmpk muda belia lagi lah klu pki ngan crocs lai lah nmpk cam bdk sekolah...huhu so saya memilih material yg tepat sbb opis saya nie sejuk bebenor ler kurang sket jer sejuknye dari bilik server...derang kat sini siap berkelubung ngan shawl and stokin lah...klu yg pki blazer lain, shawl lain saya selalu pki sweater...huhu mgkn mcm nielah gaknye rasa klu duk kutub utara, kutub selatan....hehe

corak2 stokin saya tu no choice sbb mak saya bg dua jenis corak asakar and satu lai kaler itam...sbbkan dulu saya tak pki so mak saya minta semula yg warna hitam sbb sng dia pki klu gi marhaban atau kenduri katanye...so yg tinggal corak2 askar jer...so pki jerlah...lai ponx stokin yg askar nie tebal sket dr yg itam tu dh jd mcm kasut dh...

saya nie gi keja pki kasut, smpi opis tukar pki selipar jamban...lepas tu klu dh wat keja tu kdg sejuk so tukarlah duduk bersila atas kerusi, pas tu kdg2 duduk bersimpuh atas kusi, duk bertinggung ponx ada juga tau...huhu tp bila dh duk cam tu selipar tertinggal2 ler...kdg2 bgn nak amik kertas print kat blkg or amik air ke saya redah jer berkaki ayam...tp tak elokkan utk kaki sbb ada saya baca yg karpet kat opis penyebab kaki merekah...so utk elakkan kenalah ada protection tu yg pki stokin...kdg2 smpi ke bilik bos ponx pki stokin jer...huhu


.:: oke dh tu jer nak citer smbg blk keja ::.

~~end~~




4 comments:

ikatankasihku said...

comelnya kasut..:)

zaida said...

miss parliament soooooo mucccchhhhh...rendu kt korang....kim slm kat cik bos...suh dia rajin2la kemas bilik dia tu...huhu...ingat dulu kite tlg kemaskan bilik dia sbb xlarat nk nengok sepah2...huhu

With Julia said...

ehehhe askar munga2...cuka3x...
ehehhe juju pun ada askar gak tp askar love3x...byk tgt love. Tp syg nak pakai kt ofis...cbb dia tomey mcm askar munge2 kak mimie...ehehhe :P

mieoney said...

ikatankasihku ~ itu namanye kasut stokin...huhu

zaida ~ bila lah nak jmpa lai kan..semah ponx aku jrg jumpa dh...psst klu nak tau bilik bos tetap sama jer mcm dulu...ngeh2...

jujue ~ pki jer klu tak nnti kena byr zakat sbb simpan jer...huhu (just joking)

 
Design with love by Jiji for Zamimie