Thursday, July 21, 2011

Sokongan Imun Sistem Tubuh Anak...

~48 hour sticky post..new entry kat bwh yer~


Baru-baru nie eman kena tonsil bengkak…tak sempat saya nak citer sbb dgn masa yg sangat mencemburui sayakan mmg lah tak smpt nak citer apa2….so bila dh tonsil bengkak, dia demam and jadi lemah lah…no wonder lah dia demam sbb tonsil bengkak sbbnye usus adalah system immune yg terbesar dlm badan kita..apa kaitan ngan usus and tonsil plak…sbb ianya merangkumi dr mana kita masukkan mknan iaitu dr mulut, tekak smpilah ke usus…ini semua saya dpt tau dari nutritionist dumex ari tu…


Rabu ari tu saya telah dijemput utk launch wajah baru Mamil Gold di westin hotel KL….so inilah dia wajah baru utk Mamil Gold dan juga Mamil Mama [so delicious sbb Mamil Mama nie perisa coklat] owh sbb saya dh cubakan sbb tulah ckp sedap…huhu susu yg Mamil Gold tu ponx sedap jer…lagilah bila minum sejuk2 lagilah sedapkan…haha klu lah eman dpt tau yg susu sejuk tu sedap sure dh dia tak nak minum susu panas dia…ngeh2



Bkn stkt wajah baru sbnrnye tapi lebay kepada formula baru yang ditambah baik untuk susu Mamil Gold…Mamil Gold baru dengan IMMUNOFORCE di dalamnye nie ada IMMUNOFORCE yg takder dlm susu2 jenama lain…hanya Mamil Gold jer yg ada and jgn main2 IMMUNOFORCE nie telah dipatenkan tau…dan ianya adalah scientifically proven dan diakui oleh doctor dan scientists dari 33 buah negara… IMMUNOFORCE nie sebenarnya adalah campuran oligosaccharides yang dikenali sbg GOS & IcFOS…jgn pening2 fikir sbb kita wat kesimpulan cara mudah iaitu oligosaccharides adalah makanan utk bacteria baik dlm usus..dh tu jer..simple kan tp ianya penting sbb usus adalah punca dtg segala penyakit…so bila dh takder bacteria jahat dlm tubuh senang lah nak menyerap nutrient…

Penting tu sbb ususkan tempat terima segala jenis mknan dan segala jenis menda lah kiranye sbb bdk2 kan suka kutip2 apa kat lantai dan masukkan dlm mulutkan…so kenalah jaga…dahlah kita sdri tahu keadaan usus tu mcm mana…lepas tu usus plak mmg lah tempat yg paling senang sekali bacteria membiak byk lah mknan yg bacteria nie bley mkn dlm tu…so haruslah jaga dan jaga…kdg2 eman sdri pun saya bkn perasan apa dia mkn apa yg dia kutip masuk mulut kita ponx tak perasan…dh ler jenis bergerak mcm lipas kudung…yerlah skrg nie tempoh utk dia explore menda2 baru so saya taknak lah sekat2…semua ponx tak bley camner dia nak belajar byk menda…at least bila dh ada protection mcm nie takderlah kita risau sgt dia nak pi korek pasir ke, kumbah tanah ke, kutip batu ke kan….



.:: Launch Mamil Gold New Look ::.

Mamil Gold juga ada 5 x DHA lebih byk utk pertumbuhan otak dan juga vitamin serta mineral yg diperlukan oleh anak kita mcm vitamin A, B, C & D serta zink, iron dan sudah tentulah kalsiumkan…klu dh nama susu takder kalsium takder gunanye…last but not least no sucrose formula hokey…dh tak perlu nak risau2…sbb klu ada ponx yg dlm perisa honey tu sket sangat, sangat…tak menjejaskan langsung…drpada korg merapu2 bg mknan kat anak2 tu kan…




.:: New Mamil Gold with Danone Dumex Managing Director Toni Brendish ::.



.:: kids new era needs more protection ::.

Seronok juga bila pegi launch Mamil Gold nie sbb byk menda yang dpt saya pelakari…klu korg nak tau ini kira maklumat paling melekat dlm otak saya iaitu usus adalah largest immune system dalam bdn kita dan bacteria yg ada dlm usus adalah seberat kurang lebay 1 – 1.5kg…ha amik ko, kira banyaklahkan…so maknanya kita nie berat kurang sekg lah…huhu lepas tu klu korg nak tau lagi utk setahun anak kita klu sakit kurang dr 8 kali kira dia sihatlah…yerlah klu nak ckp tak penah sakit langsung mcm tak logic plakkan…at least kena jugaklah sesekali tak sihat… J

So harap2 dengan Mamil Gold new formula nie akan dapat menyokong lagi keimmunan tubuh eman…kesian lah kan klu sakit jer…tp okelah dia tak selalu sakit sgt cuma perlulah kita tingkatkan lai supaya tak mudah sakit…so eman tak sakit mama ponx senang hati…huhu



.:: sempat lai tu snap huhu.. tp nice lah kan sbb lampu ::.


.::Blogger mama dgn wakil dumex yang kiri sekali CRM executive Sze Mun dan yang kanan saya senior brand manager kieren ::.

Last sekali meet my new blogger mama fren …


.:: from left me, anne (nuffnang), jie dan rose ::.

~~end~~

2 comments:

UmiMia said...

Hi Mimi,
Nice to meet you...kalau terserempak kat event maan2 lepas ni, boleh lah kita tegur2 lagi...

mieoney said...

Nice to mee you too...never forget lah sbb sama2 pi 1st event kan...klu jmpa bley borak2 lai...

 
Design with love by Jiji for Zamimie