Thursday, July 14, 2011

Hai Baba...

hai baba...hari nie eman amik alih tugas mama update blog...tp wat satu entry jer, entry utk baba mcm dulu2 tu yg ada episode 12, episode 11, episode 10 dan byk2 lai episdoe...tp skrg eman dh besar lagi byk menda yg eman nak citer kat baba...baba best ke kat sana? smlm baba gi tgk bird nest yer seronok ke?

.:: hai baba ::.

smlm mama antr eman rumah kakak dh sbb eman dh sihat dh...lagi ponx mama tak nak eman dok umah lama2 sbb nnti eman jd manja ngan nanti eman teringat kat baba plak...kat umah kakak eman mkn byk jer...asik mkn nasi jer...sbb lapar tp susu eman tak minum sgt sbb eman nak minum susu yg sejuk...hehe pas tu eman baring2 tgk tv tetiba eman teringat kat baba...pas tu eman panggil baba kat umah kakak plak...hehe

ptg mama amik eman kitaorg tak gi mana2 ponx terus jer blk rumah...smpi umah mama cepat2 jer bg cat mkn sbb pagi2 mama tak sempat bg cat tu mkn...sian dia lapar huhu...eman ponx tol mama juga tau baba, mama suh sapu sampah eman amik penyapu and sapu...tp mama asik marah jer sbb eman asik nak pukul cat tu...notti kan eman kan...eman geram ngan cat tu sbb comel sgt...eman tangkap peluk lepas tu campak...last2 mama suh masuk and kunci pintu sbb tak bg main ngan cat...

.:: eman mkn dlm pinggan chungginton dgn aeroplane ::.

smbil eman tol mama mengemas mama masak lah mkn mlm...eman dh behave sket skrg nie and tak kaco mama masak ponx...tp eman tambahkan keja mama iaitu memunggah brg dr laci...ngeh2 tp takper mama tak marah ponx, mama ckp janji eman tak kaco mama masak mama tak kisah ponx...lepas kitaorg mkn terus naik atas tgk tv...

.:: tgk ultraman cosmos..yak, yak ::.

.:: dah penat duduk eman baring plak...eman wat puzzle, eman kira bird..baba jgn risau eman tak tgk ultraman jer...eman belajar juga tau ::.

eman main ipad jerlah ngan tgk tv...mama siapkan brg eman utk bwk gi rumah kakak, mandi lepas tu mama main2 ngan ckp2 ngan eman...eman oke jer sbb eman dh jd big boy tak ley susahkan mama and tak nak susahkan hati baba kat jauh2 tu...tido ponx senang, mkn ubat ponx sng...so baba jgn risaukan eman ngan mama kat sini tau...


.:: yg nie eman dh tukar baju nak tido dh...baring2 ngan mama sbb awal lai nak masuk tido...::.



oke baba eman dh habis dh citer...nanti esok2 eman tulis lai citer utk baba yer....bubai baba lebiu...



~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie