Friday, March 12, 2010

Car seat For Eaman....

start next week dewan dh start so maybe saya akan mula blk lmbt tp takderlah kerap sgt..and saya tau mydear akan byk wat testing kat cyber so potential utk dia blk awal adalah tinggi...so apa kena mengena plak ngan car seat???


sbbnye nnti dlm keta saya akan pki car seat sbb most of the time saya yg htr and amik eman dr skol dia kan...so priority tentulah utk saya..manakala bakul plak letak dlm keta mydear...so bila2 agak2 dia nak amik eman sng letak jer eman dlm bakul tu...takderlah dia nak bg alasan "keta abg takder bakul nak letak eman"...huhu so dear take note yer kita nak beli car seat tuk eman...huhu


bila search dlm internet tak byk ponx yg berkenan di hati..tp ada satu tu jenama sweet cherry yg mcm saya berkenan sket and harga ponx kira mampu milik lah..huhu



tp nmpk cam pompuan plak kan sbb munge2 wpun kaler itam...huhu sian eman klu pki nie jd mangsa exploitasi oleh mama dia...hahah sbb mama suka anak plak yg jd mangsa... =p so reject lah yg nie...




klu cam nie ponx oke kan...tp cam sesuai utk infant jer...tuk baby tak sesuai kot...ker boleh jer..takper akan difikirkan...dh ler keta mama keta sport car seat anak ponx nak sport jugak ek.. =)




yg nie mmg saya sgt2 sangat berkenan...harga RM699 perlu difikirkan lagi...kaler plak cantik jer tp memudaratkan sbb klu nnti dia dh pndi mkn ker apa mesti comotkan klu kaler cerah2 nie...takper2 akan difikrikan...

apa2 ponx ciri2 car seat yg saya nak cari...

  1. harga mestilah yg mampu milik...tak mau lah harga yg tak masuk akal..
  2. design yg sesuai tuk lelaki atau pompuan...kot2 lah next baby pompuan ker...[cehh berangan lebay.. =p ]
  3. tak mo yg bulky sgt serta sng nak handle....

maybe nak ajak mydear pegi mydear warehouse sale lah...eh ada lai ke? ada kot..sbb mysis ckp kat sini murah2 brgnye...takper2 apa2 ponx semuanya akan difikirkan...huhu

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie