Wednesday, March 17, 2010

Sakit Buntut... :(

apakah tajuk sakit buntut...ala biasalah org selalu ckp klu sakit mata ckp sakit buntut klu tak nnti berjangkit...owh yer sayalah kena sakit mata tu berjangkit dr anakanda tercinta...biasalah mama mithali bila anak sakit takper2 bagi mama jer sakit tu...ha amik mmg mama yg kena sakit mata tu...tp anak dh baik dkt 5 hari bru mamanye kena...nmpkne ada virus2 yg masih lai menguit dn tidak mati...

mata nie start sakit isnin malam...rasa macam kena tumbuk plak mata..bila tekan2 sakit..tgk cermin tak merah...cek kot2 ada najis mata [guna bahasa sopan sket huhu]..ponx takder clear...so ignore kan ajer...esok pagi bgn tgk mata clear takder najis mata...mata merah sket tp bengkak banyak..tp masih boleh melihat lagi...mata yg sepet bertambah sepet...pi opis cam biasa makin ptg makin bengkak dn merah plak...

terpaksa blk awal sket terus pi klinik...smpi klinik doc tegur obvious mata awak bengkak..takper dia kata bg ubat yg lebay byk dadahnye...sblm tu guna anak punye ubat mata..patutlah mcm tak berkesan...doc bg ubat gatal, ubat bengkak, ubat mata n eye ointment + ubat sembelit...apa kena mengena ngan sakit mata??? kata sakit buntut haruslah amik ubat sekali..hehe takder saja jer mintak sbb kdg2 terkena sembelit so bila dh ada spare jerlah kan...

mlm tadi msg opis mate...antr ayat2 msg:
"saya dpt mc 2 hari tp saya nak gi keja jugak..jgn risau saya bwk hand sanitizer and spekhitam..."
giler pi keja sakit2 mata...yerlah yg sakit mata, kaki ngan tangan masih berfungsi...lai ponx borinklah dok umah dn juga rugilah klu cuti...

so hari nie kejanye asik apply sanitizer jer kat tgn..org sapu losen...nak wat cmner kena lah bertanggungjwb sat lai org berjangkit nak wat cmner saya dh wat langkah2 prevention yg plg hard core..cuma spek itam tersemat dlm handbag+coach+baru+yg+mydear+bagi...gilo ko gelap2 nak pki spek hetam maunye langgar tiang kang..huhu

tapi kepelikannye bila zaman dh moden sakit ponx dh bertmbh moden...klu dulu mesti mata merah giler...skrg merah lite2..klu dulu mata bernajis smpi bgn pagi mata melekat..skrg nan ado najisnye...kalau ada ponx very the lite gitu..

apa2 ponx octopus klu berjangkit jugak i'm sorry......... =D

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie