Tuesday, March 2, 2010

Tol Naik....

smlm pagi2 masa gi keja tgk nape org jaga tol nie pki baju lain...fikir2 mgkn sbb dia tak dpt uniform lai kot yerlah pekerja baru...[busy body jaga tepi kain org haha] smpi tol sg. besi tgk aik bju sama..oooo bru tau rupanya toll gate girl dh tukar uniform baru kaler biru and ada ijau sket kat kolar...


tetiba terfikir adakah tol akan naik harga utk menanmpung kos derang wat uniform staf yg baru..lol =p eh jgn gelak..logik apa..tetiba kuar highlight kat muka depan paper 'Tol Naik Harga Utk Menampung Kos Uniform Baru'....biasalah kat m'si* nie apa jer bleh berlaku kan... adoyai parah lah klu betul tol naik harga...skrg sehala jer dh kena bayar RM3.80..klu naik lai kata lah mau RM4 lah...pegi balik dh RM8...gulp gulp bankrup acik...


bila lah agaknye tol nie nak turun harga ke hapus terus ke...ini ada ura2 nak wat lebuhraya kedua katanye...mmg nak mkn duit org jerlah kejanye...klu jln tu efisen takpr..nie dh byr tol mahal2 tetiba jln jem jugak kena tempuh...lain lah klu byr mahal ada jln dr umah terus jer smpi kat opis...dah lah tenggiling nie semakin menjadi2 mkn minyaknye...dgn tol and minyak mau dkt RM25 -RM20 sehari..seminggu RM100 sebulan RM400....terduduk acik cm nie...tokei balak ponx bleh bankrup..


tenggiling nie sejak2 service 20k dia jd kuat plak mkn minyak...pahal tah..ini nak kena pi tune blk lah nie...dunia2 blk tgk eman lagi bagus sejuk sket jiwa raga.. aku keciwa... =(


~~end~~

2 comments:

Anonymous said...

Pakai wajunk :)

mieoney said...

Wajunk bsr sgt tkt nak bwk..kang kemik sana sini spa nak tangung..huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie