Wednesday, March 31, 2010

It's Happen Again... =(

untuk kali yang ke-3 wiper saya terkelepet kembali...kali nie dalam keadaan hujan yg maha lebat...nasib masa tu drive kat highway..cuba kalau drive tgh2 jem mmg seriau lah..tkt ler tak nmpk keta depan terus terlanggar...mintak dijauhkan lah...huhu

so ari tu bila wiper tu dh terkelepet dlm keadaan ujan lebat saya terus slowkan pemanduan masuk lane kiri dan follow lampu keta depan...and guide dr cermin sisi utk tgk samada saya masih di dalam lane atau tak...mencabar gak mulanye...waktu tu rasa nak nangis ponx ada..tak mo berenti kat tepi sbb dlm pada tu dok fikir nak blk cepat2 and amik eman...nak suh mydear amik eman tp sian mata dia blm baik jarak penglihatan adalah terhad...dah 2 minggu jugak dia tak kerja...

berbalik pada keta tadi alhamdulilah saya berjaya smpi umah ngan selamat...nasib lah saya ada boh rain repellent kat cermin so kira membantu jugaklah clearkan cermin depan tu...

napa lah wiper nie asik terkelepet..padahal rasa saya tak smpi sebulan bru ganti wiper arm tu..sib ada waranty lai..tp klu kena byr ponx klu tak silap saya dlm RM50 lebay jer takderlah smpi ratus2...kali nie nak pi ganti blk and harap2 tak terjadi lai...

owh yer smlm pi kat servis center kat bangi tp derang takder stok..klu nak order tgu smpi 2 minggu...so dlm pada tu derang tol lah saya kelepetkan blk wiper tu..boleh lah klu nak guna waktu2 terdesak kot...huhu

~see terkelepet dlm ujan...bygkan cmner saya drive..owh yer masa nie tgh stop nak byr tol so smpt lai snap huhu~


~see sampai cam tu sekali dia bengkok..klu wiper blade leh jer ganti sdri..nie wiper arm mmg ler kena pi kedai ganti...huahua~

~~END~~

1 comments:

Drama Mama said...

kesiannya, bahaya ya drive dalam keadaan camtu...be careful k. :-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com

 
Design with love by Jiji for Zamimie