Thursday, March 11, 2010

Muhammad Areel Eaman is 4...

~hola i'm 4 month now~



Hari nie eman genap 4 bln...skjp jer masa berlalu..eman ponx skrg bila dh besar sket nie dh pndi and dh behave..klu dulu bgn2 wpun dh minum susu asik nangis jer..tp skrg bila dh kenyang dia akan main2 sdri..tak ponx dia akan perhatikan jer saya bersiap...kdg2 mulut dia bising jugak tak tau apa yg diperkatakan...bermain bersama ngan dia ponx rasa seronok jer sbb dia dh pndi respon ngan perbuatan kita...






klu dr segi penyusuan plak skrg nie dia dh minum 6oz...kdg2 terlajak jugak smpi 7oz huhu..sbb tu baru2 nie timbang berat dia dh 6.1kg...cpt jugak dia naik dlm masa 2 minggu dr 5.8kg....bila minum byk nie bgn menyusu ponx dh kurang...sng mama..huhu selalunya klu saya amik dia kat skol tu dh bg susu mgkn dlm area kul 5 lah..so blk2 umah saya main2 dulu ngan dia smpi dia dh nmpk ngantuk and nak tido...kdg2 dia nak minum susu, kdg2 tak mau..so klu kul 7 tu minum susu dia akan bgn blk kul 12 utk susu...lps tul dlm area kul 5 lebay atau 6 bru bgn blk tuk susu...so masa tu mmg time saya bgn tuk gi keja so kira dia mcm alarm saya lah huhu...






tp cuma satu jer dia belum lai memusing2 atau meniarap dgn sdri...kepala mmg dh kuatlah..cuma nak memusing tu blm lai...stkt nie yg saya nmpk dia mengiring ponx bru 3 kali..klu kat skol dia ponx bdk tu kata tak der nmpk dia pusing2...erm lmbt sket anak mama nie..nak terus berdiri dan berlari lah kot...huhu tak per slow2 lah.....


~buah hati mama ngan baba~


feveret dia klu saya bg bantal kecik dia akan gomol2 bantal tu and kdg2 ala2 melambung2...huhu seronok gak smbil drive tu sambil tgk dia main2...klu bg rattle tu kejap jer pas tu dia buang ketepi...mgkn sbb berat sgt rattle tu..bantal tu ringan jer...




pas tu skrg dh pndi nakal2 dh..bila saya bg susu tu kdg2 dia senyum2 dn isap pas tu dia tarik keluar...pas tu mskkan blk..pas tu keluarkan blk...mana tak nakalnye klu time bg susu tu saya pegang takper..ini klu time sendal ngan bantal dia terlepas lah botol..pas tu mulut bising jer mengadu...tp serius kiut waktu tu..huhu konon2 mcm nak ckp tak bersalah lah lepas kan botol susu dia... =)




apa2 ponx byk jugak perkembagn dia waktu nie...klu ikut milestone baby center tu dlm 8 ciri dia dh cpi 6 lah...lai 2 tu roll over ngan 1st tooth jer blm dicapai lai...takper2 lah pas nie bila baba dh blk and selalu main2 ngan dia mgkn akan ada byk lai perkembangan... =)

~~end~~

4 comments:

purple_lav said...

mimie hantar eman check up utk 4 bln ke?fiza doc bagi tarikh check up utk 5 bln terus..tu yg konpius tu...

cik_ah82 said...

fiza: tuk 4 bulan xcucuk..just check up besa ja..kalo xde masalah ok je..hehe

purple_lav said...

tp tgh konpius nk pegi klinik ni?nk bgtau camne sdgkan tarikh dia bulan depan...ke pergi klinik biasa jer dl..

mieoney said...

Owh mimie tak pi ponx..bia jerlh kot bln depan bru pgi siap2...tp mimie pegi ujung bln nie sbb nak amik rotavirus dos kedua plk..tp pndpt mimie klu aleya oke sihat tak yh pi..sbb dia stkt timbang berat n cek biasa jer kan...

 
Design with love by Jiji for Zamimie