Sunday, March 7, 2010

Kids are adorable...

Nie citer beberapa hari lepas tp bru ari nie nak citerkan...rabu lepas saya amik eman kat nursery cam biaslah..tp masa tu eman tak turun lai..[baby derang letak kat level atas] smbil tgu tu adalah bdk 2 3 org kerumun pintu..saya dok kat luar pintu..tetiba ada satu bdk tu tanya:
bdk 1: ini mak eman ke?
Saya: yalah mak eman lah nie..
Bdk 1: betul ke mak eman?
Saya: betullah..knpa muka lain ke?
Bdk 1: [ anguk kepala dan senyum]

tetiba dia jerit
bdk 1: teacher cepatlah mak eman dh smpi nie..

Eman ponx turun tp dia yayak plak..so teacher dia naik atas blk nak tukar pampers and cuci yayak dia..saya ponx msklah dlm sbb sure mesti lamakan..pas tu saya salam lah ada satu makcik tu..mak kakak nursery tu smbil borak2 ngan dia...pas tu bdk tu tgk jee saya ponx hulur lah tgn suh salam...lepas dia salam tu saya dgr dia bisik kat kwn dia;

bdk 1: tgn dia bau wangi lah..cuba awak bau..
Bdk 2: [amik tgn saya dncium] ha ah wangi..
Adlah dkt 3-4 kali derang tucium tgn saya..yerlah wangi bau perfume kan sbb saya sembur kat pergrlangan tgn..tp serius derang punye reaksi tu cute sgt...pas tu masa saya nk blk derang ponx jerit;
'bye eman, bye eman, bye bye mama eman esok jmpa lai'

comei jer saya rasa budak2 nie..tp yg herannye kenapa ada yg tergamak melakuka kekejaman kpda mereka...tak ke rasa sayu jer tgk bdk2 nie atau ponx rasa terhibur dgn telatah derang...nangis tu adatlah sbb kdg2 derang tak tau nak ckp mcm maner klu sakit lapar ke ngantuk ke so derang nangis jerlah..yg penting kenq sabar serta tau cmner nak tackel mereka...

2 comments:

geekecik said...

alaa...cumey jerk..."bye2 eman, bye2 mam eman" sok jumpa agi...aduyaiiii..sgt cumey:)

mieoney said...

tau takper...ini bru baca..blm alami sdri...huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie