Saturday, May 7, 2011

Bento, Bento, Bento....

Semalam mcm biasalah kan awal2 bln pi stock-up brg2 dapur and susu eman…sekali tgk susu eman tu ada free lunchbox yg comel lah plak…suka2 sgt…


Klu sapa2 yg dh lama baca blog saya sure tau saya adalah peminat bento…ala kira cam suka bwk bekal pi opis lah…lepas tu saya suka sangat bekalkan mknan utk eman bwk pi umah babysitter dia…ala2 mcm org Jepun lah huhu....sblm nie pki bento yg beli kat kedai RM5 tu jer…selalu tertumpah2 kuah dia…so ngan lunchbox baru tidak lai sbb ianya ketat…and senang plak nak bwk..klu letak dlm beg tak yah dh nak bungkus ngan plastic sbb takut tumpah….letak senget2 ponx takper selamat bju dalam beg eman.

Citer psl free gift kan semua org mesti suka kan klu dapat menda2 percuma nie…tp klu dpt brg yg tak berguna tak bestlah kan…dulu saya pernah dpt ala kira cam set mainan lah lepas tu bila dpt kat eman tak smpi sejam tercabut2 semuanye…mana taknye dapat pak ganas mcm eman di ketuknya mainan tu hancur....tak sesuailah plakkan mainan tu utk umur2 mcm eman…lepas tu ada plak tu dpt beg yg mcm kotak tu…saya rasa penah jer letak kat dlm blog…korg carilah sdri…mula2 mcm senang jer sbb elok jer kita susun bekal lama2 rasa cam tak praktikal plak sbbnye susah nak bwk…huhu yerlah bila smpi kat umah babysitter eman dh tunggang terbalik dah menda dalam tu...

Owh lupa nak ckp saya beli susu Mamil Gold tuk eman tu yg dapat free luncbox…seronok lah plak klu dapat free gift yg berguna sepenuhnye nie…dah ler Mamil Gold nie ada IMMUNOFORTIS yg boleh melindungi daya tahan tubuh eman…ala mcm iklan dia tu…ada tgk tak yg iklan psl rumah kayu, rumah jerami ngan rumah batu tu…so kira eman sekarang nie adalah rumah batu lah daya tahan penyakit…huhu so takderlah mama selalu kena cuti hendak kena jaga eman demam or selesema ngan batukkan... J


 .:: bila dh sihat dan kuat boleylah tol mama wat keja rumah ::.

Nnti nak pi beli lai lah susu Mamil Gold sbb nak kumpul byk2 luncbox dia yg cute…kena beli cepat2 sbb promotion dia utk bln Mei jer dr 1 Mei smpi 31 Mei…cepat2 lah beli nnti rugi…huhu owh yer promotion untuk Mamil Gold IMMUNOFORTIS Step 3 dan 4 sahaja...klu sapa tidak tau mcmner bentuk Mamil Gold silalah tgk gbr bawah yer...




~~end~~

1 comments:

Anonymous said...

salam.. u beli susu mamil ni kat ne? sbb i beli kat giant x dpt pun free gift tu....

 
Design with love by Jiji for Zamimie