Friday, May 20, 2011

Langkawi Day 3 ~ The Loaf

balik jer dari Galeria Perdana saya terus pulun kemas brg...mydear plak tugas dia bg eman mkn, tugas yg plg mencabar tu...klu tak paksa mkn dia mmg susah nak mkn...so sbg peringatan dh terkena masa nak dtg tu kitaorg terus call airasia nak tambah luggage sbb bila tambah sblm check-in takderlah dia caj melampau2...so kitaorg amik yg 25 kg...rasanye RM45 kot tak perasan plak saya sbb mydear yg uruskan...

bila dh siap mkn eman plak ngamuk2 nak tido...so tidurkan jerlah dia...kiatorg late check-out kul 2 bru check-out...ada lai 3 jam jer sblm nak blk kl...so apa2 ponx pegi cari mknlah dulu...nak pi makam mahsuri mmg tak smptlah so kita mkn jer...ke the loaf dekat perdana quay area pantai kok...jln menuju kabel car...


sampai2 panas kan so bila masuk dlm kedai lega jer...siap dh duk kat kusi amik bbychair letak dh siap2...sekali waitress dtg bg tau dh reserved...marah betul saya nape tak bgtau siap...kitorg siap dh duduk amik bbychair dgn susah payahnye baru nak ckp kat dlm dh ada org reserved bgtaulah masa kat pintu masuk tu...failed lah tang nie...the loaf nie kecik jer...tak muat kot klu nak masuk smpi 50 org...nak taknak kenalah dok kat luar dh malas nak fikir dh...sib lah dpt kipas besar...patut letak kipas yg ada sprinkle air yg cam kabus tu lagi bgs...so lepak lah kitaorg kat luar dgn cuaca and suhu kul 3 ptg harap maklum...panas ler...huhu tepi laut plak tu stgh jam lai dok lepak kompom sunburn...ngeh2 





kat perdana quay nie kira mcm kat marina bay...tempat port kapal2 layar...mmg heaven lah tgk..sapa lah yg punye kan... 

so kita layan jerlah gbr yer...klu agak2 terliur tu sila gi the loaf kat pavillion wpun derang kata kureng sket..






.:: kak kipas tu tuju blkg saya yer..saya panas nie ::.


.:: the menu ::.


.:: the dear..eh silap2 mydear tgh tekun nak pilih sbb kawan tu tgh lapo nasi katanye haha nasiblah yer.. ::.



.:: type of pastries and bread yg mmg mengoda selera ::.


.:: pilihan jem yg ada ::.


.:: ini menu dia...klu nak belek2 lai bley pegi kat web dia...ada dia tunjuk so sng klu nak pegi takderlah lama nak belek satu2...dh ler perut lapar sure ponx nak...huhu ::.

so meh tgk apa yg kitaorg mkn ari tu...serius mmg semuanye sedap sgt...tak rugilah byr mahal2 huhu...

.:: kitaorg amik 3 jenis pasties...yg 3 segi tu topping dia kelapa...sedap ooo 1st time mkn cam nie...yg kat blkg tu beg gucci saya..eh silap yg blkg tu roti dlmnye ada sosej and yg depan nie chocolate petite tu jer satu2nye nama yg saya ingat..haha semua ponx best ::.

so kat bawah nie adalah main dishnye...tp secara keseluruhannye mmg semuanye sedaplah...bley pegi lah next time kalau dtg sini lai...tp nak kena dtg ptg2 bila dh redup...kot2 boley nmpk matahari terbenam kan....mesti lai best....
.:: mango adn apple juice ::. 


.:: The Loaf 's Club Sandwich ~ RM22 ::.


.:: Spagetthi Carbonara ~ RM32 ::.



~~to be cont.~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie