Wednesday, May 11, 2011

Langkawi Day 1 ~ Dataran Lang & Jetty Point...

tempat tuju pertama lepas rehat2 kitaorg ke Dataran Lang dekat ngan jetty kuah...tempat nie harus pergi mercu tanda langkawi tu...wajib amik gbr dengan helang besar tu...huhu klu nak pegi jgn pegi tghari buta panas giler ko kat langkawi...pegi petang2 or pagi bru oke...suasana ponx cantik jer...

.:: sunset view amik dr westin nak ke kuah... ::.

.:: Dataran Lang ::.

.:: sunset view lagi dari dataran ::.

.:: mercu tanda langkawi ::.

.:: huhu ::.

.:: baba and son moment ::.

kitaorg lepak takderlah lama sgt...sbb dh nak magrib kan so kita tuju ke arah bangunan dulu utk cari pasal...huhu takderlah sbb tak der kesmptn nak pi langkawi naik feri so jejak kaki kat jeti skjp ponx dh kira oke apa...sat lai org citer psl jeti menganga jer...lain dah jetinye skrg...dulu masa saya pi thn 2002 or 2003 [tak ingat thn sbnr] takdernye cecantik cam nie...ngan mcm kedai dlm nie....

.:: view dari parking ::.

.:: dlm byk2 gbr yg nie plg saya suka sbb betul2 candid yg cantik huhu ::.

.:: klu dh rasa mati kutu tak tau nk wat per leh main boling...sbb mlm2 kat langkawi nie takder menda sgt nak wat... ::.

.:: smngt mama posing...cer tgk eman mmg dia tgh prime jer M&M's tu...asik nak2 jer siap nak guling2 kat kedai...jgn harap nak dpt..huhu ::.

sajer jer ronda2 dlm jetty point nie..ada byk gak kedai...kedai kasut (Bata), kedai baju (Polo), kedai kamera, kedai bag plg byk lah, kedai coklat ada...klu tempat mkn plak ada Big Apple Donut taw, ada baskin robbins ada kenny rogers, kfc...okelah kan..pusing2 kejap terus kuar and ke destinasi strsnye...mkn malam..

~~to be cont.~~

2 comments:

purple_lav said...

kalau jalan pimpin tangan eman, dia tak mengamuk nak p tempat lain ke? nmpk mcm behave sgt eman bila pimpin tgn mcm tu. kalau aleesya la, kalau kita pimpin/biar dia jalan sendiri, asyik nak ke tempat lain jer. tu lebih rela buh dlm stroller. hihihi

mieoney said...

kdg oke lah fiza maunye dia ikut kita...kdg2 dia sdri yg pegang tgn kita utk dipimpin...bila dh tak mau dgr kata brulah dukung and buh dlm stroller...huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie