Tuesday, May 24, 2011

SMART Tunnel tutup...

klu tak silap saya dh 3 hari smart tunnel tutup...so harap maklumlah yer klu smart tunnel tutup mmg jem hazab lah...smlm saya pi opis lmbt ponx still jem lai smpi sg. besi...masa tu dh kul 10 plak tau spptnye jln dh clear...lepas tu pagi nie saya pi keja cam biasa sekali turun dr MEX tu dr atas dh jem...grrrrr tension jer...jln mmg mcam siput lah...selalu jln slow tp tak cam siput...pas tu cam biasalah klu jem harap maklum dgn minyak (dgr2 RON95 nak naik smpi RM2.40) dr rumah meter tunjuk bley jln 234km sekali smpi opis tingal 160 km...selalu akan reduce 35-40 km jer...ini 70 km dah guna utk minyak...nmpknye sok kena kuar rumah kul 6.20 pagi lah klu cam nie....

pas tu bos saya ckp tak ley salahkan smart tunnel sbb sblm ada smart tunnel oke jer...tak ley lah ckp cam tu sbb skrg nie pertambahan kereta kat jln rasa dh berlipat2 kali ganda....org ramai lebay selesa naik kereta dr pengangkutan awam sbb pengangkutan awam tak efisen...lepas tu ada sstgh tempat susah nak dpt pengangkutan awam...klu mcm saya dr BSP sblm pregnant saya mmg naik KTM tp harap maklum sbb saya kena kejar train kul 6.10 pagi tau...klu lmbt sket sesak ler train tu...nie bkn stkt sesak laga2 buntut jer...nie dh tahap sesak2 yg himpit2 punyer...pas tu kan kekdg subuh masuk lmbt mmg tak smpt nak solat subuh...

dh tu jer nak ckp sbb tension tak ley nak pikir byk sbb nanti stress...huhu

~~end~~

1 comments:

With Julia said...

Kesian yer dgr rintihan sis mimi...ju pun ada kisah cm nih gak sis dolu-dolu...ermm dulu masa memula keja 3 thn naik 2 biji bus tukar2 mmg kalau lmbt jem lah jawab yer dan laga2 buntut...huhhh itu yg ada uit sikit beli lah kancilll...mmg sekarang ramai yg ambil inisiatif beli keta tuh yg ramai kt atas jln raya tuh...sabar ye kak mimi...bak kata org masuk telinga kiri kuar tinga kanan ada gak faedahyer...kalo simpan dlm hati mmg kita yg pendam rasa marah yg amat...hope minyak x naik lagiiii tolongggg kami bantu kami ehhehe :P

 
Design with love by Jiji for Zamimie