Thursday, May 19, 2011

Langkawi Day 3 ~ Galeria Perdana

hari last dh nie saya di langkawi...flight kitaorg kul 5 ptg so sempat lai nak ronda2...so kitaorg pagi2 lai dh bersiap takder lepak2 lai kat bilik...so sblm kul 9 kitaorg dh kuar dr bilik and pi bfast..bfast ponx tak lama mana kejap jer tapi melayan eman yg jadi lama...so mmngdkn bfast takderlah best mana so aim apa yg nak mkn, mkn2 and cabut...so dlm masa 20 minit dh siap terus menuju ke galeria perdana...

.:: mula2 siapkan si kecik nie dulu bru org lain bersiap ::.

kali nie saya yg drive nak rasa drive honda city sbb mydear ckp best...kot2 klu ada rezeki boley beli nnti kan...huhu dr westin hotel nak ke galeri perdana takderlah jauh sgt dlm 15 minit smpi lah...masih awal pagi tp dh bukaklah...masa kitaorg smpi tu ada satu rombongan tak tau dr mana and kitaorg jer...

.:: gbr kenangan perlu ada huhu wpun bkn keta sdri ::.



Bangunan nie dh rupa cam dewan konvokesyen kat uum dh..memang besar betul dua tingkat plak tu...di bina utk menyimpan segala cenderamata, pingat dan juga hadiah yg diterima oleh bekas perdana menteri Malaysia Tun Dr. Mahathir Mohamad dan isteri dia... ini kerana dia percaya segala apa yg diterima semasa bertugas adalah on behalf of Malausia...so kepunyaan Malaysia lah maksud dia...so sbb tu dia wat kptsn utk pamerkan supaya rakyat bley tgk and belek koleksi ini semua..



.:: tiket masuk dewasa RM5...and klu bwk kamera RM2...so klu dh bwk kamera sangkut kat leher takkan nak ngelat plakkan so byr jerlah RM2...huhu tak kisah ponx sbb klu sblm masuk mmg kitaorg akan tanya siap2 bley amik gbr atau tak dulu bru msuk ::.



.:: yea jer eman nie apa yg dia tunjuk tak tau lah saya ::.

kat dalam nie dia ada bhg dh section2...mcm brg kaca, barang perhiasan, survenior kayu, kereta ponx ada...bhgn senjata satu bhgn..klu nak belek satu2 mmg mkn masa 2-3 jam kot...saya just tgk random jer mana yg menarik tgk, belek, baca...klu tak brp nak menarik lalu, tgk and jln jerlah...huhu klu gbr nak amik sesatu plak mmg beribu2 lah...so saya snap mana yg saya rasa menarik jerlah...ada byk lai tp tak tersnap plak..huhu


.:: lurve this picture cam subjek memandang ke arah menda yg sama ::.

.:: cantik tul siling dh mcm kat masjid...tp bila tgk nmpk sejuk jer ::.

.:: sesajer ngegada haha ::.

.:: yg nie bahagian automobile...bhgn nak kuar dh nie ::.

kat kawasan nie eman plg suka sekali...sebuk jer dia nak masuk kat kwsn kereta tu...dia nk masuk dlm keta tu lai...dh ler ada pak guard kat situ nasib tak kena halau jer...huhu

gbr kat bawah nie saya dh cantum2 kan...nie yg kira oke lah...klu byk2 letak kang pengsan plak korg nak tgu loading page nie...huhu






last sekali gbr eman yg menjadi pujaan hati mak ngah jgn sentap ooo mak ngah...huhu tatap lah lelama yer kot2 kenan kat baby dlm perut... =)



balik dari galeria perdana nie terus blk hotel and nak packing serta check-out terus...tp sblm tu singgah dulu kat idaman suri nak tgk apa yg menarik lai utk dijadikan habuan utk dibawa pulang...still cam biasa coklat juga huhu...lepas tu tak jugak blk bilik...singgah dulu kat langkawi fair shopping mall dulu sbb nak beli bubur mcd utk eman...bdk nie mmg susah ler nak mkn masa kat sana...semua jer tak kena ngan tekak...bubur mcd gak yg dia telan...huhu

~~to be cont.~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie