Wednesday, May 11, 2011

Langkawi Day 1 ~ EE Burger Trimula Cafe

selagi tak abis citer langkawi nie selagi tulah tak senang nak citer psl menda lain...huhu jenuhlah korg nak baca yer sbb saya pi 3H 2M kan...so kali nie saya nak citer plak psl tempat mkn..so dinner mlm pertama kitaorg go for western food...owh yer sblm saya pi langkawi saya mmg dh study dulu mana tempat mkn yg best semua...so kira cam tempat2 nie mmg sagt2 saya recommend lah yer...

.:: Depan kedai EE burger ::.

sblm apa2 nak ckp dulu kitaorg nak cari kedai nie punyelha susah...2-3 kali pusing tempat yg sama tak nmpk ponx signboard kedai...sbbnye kedainye kedalam sket...klu location dia dr jety kuah tu smpi kat traffic light yg ada timer tu belok kiri yg berselekoh tu...masuk dlm sket nnti nmpk ada deretan kedai2 mkn kat situ...cari kedai kak yah atau kedai kouboi klu tak silap namanye...ha kat situlah ee burger nie...tempat nie dekat ngan bella vista hotel. 

.:: antara menunye... specialty dia adalah western ::.

.:: lagi menu ::.

.:: nasi lemak terbaik wok ::.

nasi nie order utk eman mulanye sekali dia dh tabur sambal lah atas nasi...order lai satu nasi lemak kosong...eman jer mkn dekat semangkuk nasi lemak...kitaorg plak bedal selebihnye...mmg bestlah sambal dia wpun cair tp sedap...ikan bilis plak garing and cantik sbb dia pki ikan bilis mahal nie...masin ponx tak sgt..smpi keesokkan nye lah kami cari nasi lemak nie lai...

.:: air longan and carrot susu ::.

.:: burger biasa (saya tak rasa ponx mydear yg mkn sorg..tp besar saiznye )::.

.:: grilled chicken with black pepper sauce ::.

.:: chicken chop with black pepper sauce ::.

antara 3 jenis mknan nie okelah bley pi mkn lai... chicken chop dia terbaik jugaklah..portion dia ponx besar juga.




ini antara view kedai dia...kedai biasa2 jerlah lantai ponx tak rata sangat...huhu tp boleylah nak mkn kan...total kitaorg mkn ari tu RM30.70...okelah kan ngan harga dia...so klu sapa2 ke langkawi bley lah pi sini...tp nak bgtau siap2 ari jumaat tutup yer...huhu

dah kenyang apa lai blk hotel lah kumpul tenaga sbb esoknye nak jln bykkan..laagi ponx kesian kat eman dh nmpk letay sgt dh dia...blk2 hotel mata di jamu oleh ranting kayu berlilin kat lobby sejuk jer mata tgk...lupa nak snap penuh sbb ada 4 btg ranting nie...dh ler atasnye ada kipas terliuk2 lilin tu...mmg nice lah...


~~to be cont.~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie