Wednesday, May 18, 2011

Langkawi Day 2 ~ Kak Yah Restaurant & Pantai Cenang

lepas jer kuar dr underwater world tu tgk jam dh kul 5..so pi lah jenjln kat kwsn sekitar kat the zon tu survey2 coklat and beli sepeket jer coklat bounty utk mkn suka...lepas tu jln lah kat area2 pantai tengah smpi lah kat awana porto malai tu...

.:: lepak kat bilik sblm kuar...tgh tgk citer apa tah masa nie lupa plak ::.

lepas tu terus blk ke pekan kuah and start shopping...kitaorg pi kat haji ismail group ngan langkawi saga jer...shoping takder apa ponx cuma beli coklat jer lalu kat area pinggan mangkuk periuk belanga mydear geleng jer kepala...huhu kes malas nak angkut blk ler tu...sbb dh sah2 kena hand carry kan...lepas tu ngan hand carry yg sedia ada 11kg, stroller bagai so lupakan hasrat...lai ponx kitaorg dh ada 2 set pinggan corelle dh kat umah...corningware ponx dh ada 2 biji so takperlah...so shoping cekelat jer sbg habuan...



.:: bersiar2 menuju ke loby agak jauh gak berjln sbb bilik kitaorg ke hujung sket...jenuh dukung eman masa blk bilik sbb dia tido...huhu ::.


blk bilik lepak2 mandi, solat and rehat semua bru kuar cari mkn...aim kitaorg nak mkn nasi lemak kat EE burger tu...tp keciwa dia tutup plak...so mls nak fikir byk duk jerlah kedai kak yah sebelah tu...eman masa nie dia agak crancky sket sbb tak brp cukup rehat gaknye...ada jer yg tak kena...mknan plak lmbtnye samapai...kitaorg order yg goreng2 jer...saya order nasi grg usa and mydear order nasi grg daging merah...dekat 25 minit bru air ngan nasi sampi...eman masa nie dh hamuk2 dh nak itu nak ini...mmg tak tenteram nak mkn...tp masakkan kat sini sedap tak rugi tunggu lama huhu...





.:: ini jer gbr yg disnap mlm tu...sbb eman nie bila dh cranky susah dh saya...lai ponx letay kat dh takder mood nak snap sana sini ::.

dh malas nak lepak lama terus mkn2 jer blah...tak mo blk bilik lai terus ke pantai cenang..sajer jer ronda2 sbb nak tgk happening ke tak kwsn tu...erm happening jugaklah dh ala2 kat batu feringghi dh...bila dh rasa cam takder hala tuju terus lah blk bilik...nak kena pack brg dh sbb esok nak blk dh kan....lai ponx kena pack awal2 sbb esoknye ada lai tempat yg nak dituju...



~~to be cont.~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie