Monday, May 23, 2011

E-man Tak Sihat...



lama dh eman tak kena sakit yg agak teruk (tak minta ponx klu bley dijauhkan)....tp bknlah teruk sgt ponx...cuma batuk dia yg agak teruk and kena amik neb...smlm pi klinik and doc ckp ada wheezing so kena amik nab....mlm tadi dlm kul 1.30 dia batuk lai teruk plak tgknye...bila dia batuk nmpk sgt kahak byk tp dia telan blk lah kahak tu bila batuk...bila dh batuk nangis plak tu...ermm lagilah bertambah teruk...

bila dia batuk2 and berkahak terus kitaorg jadi cuak2 sbb takut kisah lama berulang kembali...sila baca disini...yerlah kesian tak waktu tu kena wat phsyio lepas tu kena sedut kahak tu...tp takper bgs sbnrnye klu kena sedut...sbb klu dia dok lama2 dlm paru2 lai tak elok sbb bley sbbkan jangkitan kuman....

tapi pagi nie bgn2 jer bg lah ubat elok jer melompat2 berlari2 mcm org tak sakit...lega lah juga sbb demam dia ponx tak tinggi cam dedar lah sket...so maknanye takder kuman lah dlm dada dia...risau klu demam panas melampau tu mmg ada kuman dlm badan so better watch out yer kawan2 klu anak demam panas melampau...

so ptg nie nak bwk pi klinik lai nak tgk byk lai tak kahak dia...klu byk nak kena amik nab...harap2 dia okelah...

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie