Monday, May 16, 2011

Langkawi Day 2 ~ Haji Ramli & Pantai Cenang

turun jer dr oriental village kami menuju ker makam mahsuri...nmpk mcm jauh jer tp dokek sgt lah tak smpi 25 minit dh tercongok depan makam mahsuri...lain benar dh dr masa saya pegi dulu...skrg dh ada pintu gerbang...pintu masuk ponx dah berbangunan...tp kami berkira2 nak masuk ke tak sbb eman baru jer tido....kang klu angkat sure dia terbgn sbb dh ler cuaca panas lepas tu dia ponx nmpk mcm letih sgt sbb selsema...so sbb kesian kat eman kitaorg plan nak pi esoknye plak...so skrg pi ronda2 jln cari makan...kami ke area pantai cenang...

ke pantai cenang ponx takderlha jauh mana tp sajer bersiar2 nak bg eman puas tido...elok jer kitaorg pusing2 area pantai cenang eman ponx bgn sedang elok jer jmpa gak kedai haji ramli tu....dapat lah dia tido sejam lebay...bila dh puas tido brulah takder crancky2 or moody2...ini lah dugaan bila berjln ngan anak kecik...mmg tak ley nak ikut jadual [saya siap wat itinerary tau gi langkawi nie huhu]... 

owh jgn terkejut yer sbb nie adalah entry yg plg sket sekali gbr...huhu sbbnye takder gbr yg boley disharekan ngan korang....



.:: ini lah restoran haji ramli dekat ngan underwater world langkawi and laman padi ::.


.:: sementara nak tgu mknan smpi mcm biasalah :p ::.


.:: nasi putih 2, tomyam ayam, telur bungkus, ayam msk halia dan kailan ikan masin ::.

kenapa saya ke sini? sbbnye byk baca review kedai nie best...erm smpi kat sini ponx dh kul 3.30 so lauk2 dah takder lah utk mkn tghari so kami order jer...mknan biasalah mcm mknan thailand...tp portion dia byk tau...ini kami amik portion kecik terkial2 nak abiskan lauk dia...klu amik set mcm nie bley mkn 4 org tau...dgn  lauk spt diatas air suam 1, longan 1 dan teh o ais semua sekali RM29...murah kan...

so boley lah klu korg nak mkn kat sini...mgkn klu mlm lagi meriahlah kan mknan yg ada...sbb saya tgk mcm byk gerai kecik2...pas tu ada gerai ikan bakar semua...klu dok area pantai cenang nie mmg byk tempat mkn..dr ala2 siam, western, arab, mexico semua ada...sbbnye kat pantai cenang nie byk tul foreigner...dernag kan suka dok area2 tepi pantai...kat area pantai cenang nie byk motel and hotel2 budget tp ada satu tempat tu mmg menarik pndgan mata saya...the cabin langkawi...unik serta menarik...masa mula tgk ayat pertama yg kuar tak panas ke...sekali bila google dlm dia mcm bilik hotel okeh...


.:: pic copy dr blog mamaeesya ::. 

lepas mkn kami ke mana....surelah ke kawasan terdekat sini...huhu

~~to be cont.~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie