Monday, May 16, 2011

Langkawi Day 2 ~ Cabel Car & Oriental Village...

minggu lepas blogspot tak stabil....ari jumaat lai lah tak bley nak sign in langsung...so mmg tak byklah entry saya minggu lepas...so minggu nie nak sambung entry langkawi smpi lebam..huhu klu tak lebam saya tambah lai ek...

smbg dr lepas bfast kami balik bilik dan bersiap2...tu ponx amik masa dh nak bersiap tuk kuar...last2 dekat kul 11 baru nak kuar dan tempat pertama yg kami tuju adalah cable car...perjlanan dr pekan kuah ke sana lebay kurang 30 minit jugaklah...sampai2 sana tgk cuaca mendung jer...spjg perjlnan saya berdoa supaya cuaca oke sbb klu tak oke cuaca nnti kereta kabel tak beroperasi plak...sia2 lah pi jauh2 klu tak dpt naik kan...smpi kat parking tgk kabus tebal tul and angin kuat gak...sellau derang ckp klu kabus tebal and angin kuat derang akan hentikan operasi...so kita cuba jerlah nasib...

sempat jln2 sket2 jer kat bwh sbb nak kejar masa kot2 org ramai kang...syukur mmg tak ramai org langsung huhu...tak yah nak beratur pjg2 nak beli tiket...

.:: pintu masuk oriental village...cabel car dlm nie jer ::.


.:: eman...crancky boy sbb panas huhu ::.


.:: kat sini lah naik cable car ::.

tiket masuk kabel car nie RM30 utk dewasa and RM20 utk kanak2 2-12 thn...nasib eman bru setahun lebay so jimat...selalu saya tgk klu dlm blog2 org lain time derang pegi punyer ramai org beratur...tp rezeki kami ari tu org tak ramai ponx...huhu owh yer cable car nie tempat wajib pegi tak klu korg 1st time pi langkawi...klu tak bkn pi langkawi namaye...huhu


.:: sblm nak naik kena beratur kat petak nie dulu...::.


.:: bila cable car sampai terus lompat naik huhu jaga2 jgn kena tinggal ::.

.:: lepas tu bley amik gbr sesama...tp masa kita bru naik tu dia ada amik gbr kita...so dptlah gbr satu family yg elok sket...harga RM35...klu nak pejam mata bayar klu tak nak jln jer...kitaorg amik huhu ::.

.:: pemandangan dr dlm...gbr tak cantik sgt sbb cermin kabel car tu dh kelabu asap dh ::.

.:: kitaorg stop kat hentian tgh kot nama dia...sbb tgk kabus2 awan tu best jer so kita stop dulu kat sini...mmg bestlah sbb bely terasa awan tu menyapa pipi kita...bley lah nak ilangkan rasa cuak tadi..huhu ::.


lepas tu teruskan perjalanan sampai ke hentian yg atas sekali...time nie cuaca dh panas dh matahari ponx dh tegak atas kepala...kabus2 and awan tadi ponx dh ilang dh...peluh tak ley ckplah masa nie..sib kat atas tu ada kedai so kita beli air and minum dulu...

.:: berebut2 minum dgn eman...budak nie kejanye nak berdukung jer...lgilah cuaca panas mmg dia tak nak jln nak suh kita dukung jer...mgkn sbb takut gayat ponx sama kot huhu ::.






 .:: ini dia jbtn tergantung...sekali pndg mmg tergantunglah kan...tp nak turun ke sini hazab tuh ::.


bayangkan nak kena naik and turun tangga macam nie yg setinggi lebay kurang 5-6 tingkat..tangga nie plak bkn sama mcm tangga biasa dh ler tak rata...longgar lutut wei...dh ler lama tak excersice bila dh smpi kat atas tu tak terkata dh masing2 senyap jer termengah2...huhu tp satu kepuasalah lah kan bila dh smpi sana...



.:: amacam ranggi tak...control2 sbb dh ler berpeluh ketiak nak kena dukung eman lai tahab jerlah ngeh2 ::.




masa nak turun tu barulah eman berani nak berdiri and turun...siap ada hati nak melompat2 dlm tu... 
sekali pndg gbr bwh nie dh mcm pose supermodel dh yer eman...huhu ala2 tak pndg kamera punye pose ngeh2...


turun jer dr sini kitaorg terus blah dr sini...sbb masa nie mmg dh panas sgt dh...kitaorg tak ronda2 ponx kat oriental village tu...saya cuma singgah satu kedai beli fridge magnet jer...tu ponx smpi ke hari saya wat entry ni fm tu still lai ada dlm handbag saya...huhu


 .:: map oriental village macam2 juga ada...::.


kami dh tak larat nak ronda2 sbb panas sgt and eman ponx dh crancky dh masa nie...mengamuk jer kejanye...last2 masuk keta bg susu buka baju dia and buka aircond tak lama...5 minit jer terus tido...huhu 


~~to be cont. ~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie