Thursday, May 12, 2011

Langkawi Day 2 ~ Breakfast @ Taste Westin

sepanjang kitaorg dekat langkawi nie hari jumaat pagi hujan...hujan rahmat...huhu bermalas2 dan melepak2 jer kat bilik smpi kuar bfast lewat dh...dekat kul 9.30 bru gi kuar bfast...spatutnye tempat bfast kat Taste restaurant tp sbb derang tgh wat renovation so derang transferkan ker grand ballroom kat lower lobby...

sampai jer sana tak ramai ponx org bfast...semuanye foreigner saya tgk mat salleh and arab...melayu kitaorg jerlah...jepun ada 2 -3 family gak lah...erm tak byk ponx pilihan mknan yg ada kat sini...mgkn limited space so kitaorg mkn jerlah apa yg ada...rata2 mknan tak best sgt...kuayteow grg tgk ponx tak berselera...nasi lemak saya tak rasa plak...lepas tu saya amik lah pau yg kecik2 tu (dimsum) sekali keras ko...nak kopek kertas alas yg bwh tu smpi isi2 pau tu terkeluar...last2 3 biji pau terbuang cam tu jer...yg lain2 mcm biasalh nothing to shout aabout...for 1st time saya bfast sket jer...huhu selalu mkn byk2 jenis...tp saya make sure mkn smpi betul2 kenyang sbb nak guna byk tenaga...sat lai lunch tentu bkn on time kan...so bfast adalah penting yer...

.:: tempat buah2an..kat blkg tu ada susu berperisa...eman sekali bedal 2 botol...huhu dh mkn tak nak saya bg jer dia minum susu tu ::.

.:: special utk eman..chef tu siap dtg meja atr and entertain kitaorg...tp eman tak mkn ponx...mama dia yg bedal jugak...sedap ooo huhu ::.

.:: place mate dia dr kaca..berat and senang derang just lap jer tak yah nak ganti or cuci ::.

.:: homemade yogurt...masam giler tak abis saya mkn ::.

.:: baba and eman ::.

.:: pagi2 dh minum sparkling wine (champagne rasanye)...giler tul mat salleh nie...huhu 1st time nie pi bfast kat hotel ada hidang arak pepagi buta ::.

.:: bfast hari kedua saya mkn roti 2 keping dgn chicken and turkey ham jer...letak sour cream and tobasco sauce...mabeles ::.

.::  Jing tea perisa blackcurrant and hibiscus sedap sgt...saya mmg suka perisa teh mcm nie..tp yg kat bilik takder plak perisa nie... ::.

.:: unik tul cawan teh nie...besar plak tu...huhu piring alas plak jenis piring yg pjg tu ::.


so bila rasa mknan tak berapa nak best...hari kedua tu kitaorg bfast kejap jer amik apa yg betul2 nak mkn...mcm mydear amik roti canai and croissant and puff jer...saya plak mkn roti ngan chicken ham...tp saya dok kena pulun mknan eman pancake ngan porridge...amik utk dia tp sket ponx dia tak nak mkn...lepas tu terus blk bersiap utk kuar...doa kami hari tu semoga cuaca elok jer..huhu

~~to be cont.~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie