Monday, May 9, 2011

Langkawi Day 1 ~ Westin Hotel

so kitaorg ke pekan kuah sbb nak check-in di westin hotel...wehooo thanks to GPS yg mmg kitaorg bwk sekali ke langkawi utk guide kitaorg...tp klu takder GPS ponx still korg bley jer jmpa jln dgn jayanye sbb kat langkawi ni mmg byklah signboardnye dgn syarat tak terlepas pndg jerlah...bila ada GPS boley lah menikmati keindahan alam sekeliling kan...huhu

dr airport ker westin amik masa lebay kurang 30 minit...westin nie betul dekat ngan jetty kuah cuma dia kedalam so korg takkan nmpklah...kena menapak dr jety lebay kurang 15 minit bru smpi...tp pehal nak jln kaki..korg suh jer dia amik, sure dia akan amik dgn BMW 7 series....berasa lah jd mewah sekejap...huhu

westin nie mmg bgs sbb smpi2 jer derang akan bg korang tuala sejuk tuk lap tgn ngan muka...lepas tu dia hidang ngan air sejuk perasa limau or oren...sedap jer haus2 minum...tak cukup suh jer dia tambah...nak check-in ponx tak susah sbb derang yg akan buat semuanye...dia akan amik ic, key-in data semua...kita dok jer kat sofa lepas tu dia dtg bwk kunci semua brulah bley msk bilik....

sblm ke bilik kita explore dulu lobby westin ek...

.:: main entrance yg depan tu adalah lower lobby ::.

.:: pengexplorer eman...huhu lagi hebat merayapnye ::.

.:: counter ::.

.:: sudut penyejuk tekak...minumlah smpi korg kembung mmg sejuk jer tekak ::.

.:: staff tgh bg penerengan...seksi tul minah nie dh ler pki skirt cuba dok elok2 sket ish2 ::.

.:: ruang legar ::.

.:: pemegang lilin berbentuk ranting kayu...mlm2 dia nyalakan lilin nmpk cantik jer..mmg kreatif betul ::.

gbr nie semua cantik sbnrnye tp tak taulah kenapa bila upload dlm blog dia jd cam kabur...klu klik gbr tu korg akan tgk gbr tu sharp jer....oke kita smbg perjlnan ke bilik plak...





.:: coffee machine canggih bebenor...tp kitaorg tak guna ponx takder masa ponx nak wat air..klu minum ponx air mineral jer...nasiblah derang bagi satu hari 6 botol mineral...klu tak dehydrate lah kitaorg sbb langkawi panas bangat... ::.


.:: dia punye peti mmg penuhlah dengan air...klu air tin tu mmg dua barislah tuk satu tingkat...klu amik jgn berangan2 nak beli and ganti..sbbnye dia dh siap2 dh letak westin punye sticker...arak lak yg kecik mcm miniature tu berbotol2....wine ponx ada...huhu ::.


.:: katil nie best giler...rasa cam nak tido jer..bantal plak letak kepala tengelam jer...saya jenis suka bantal cam nie sbb rasa cam ikut bentuk kepala kita ::.


.:: veranda luar ::.


.:: bathtub kat tepi tu cermin yg bley kita nmpk bilik kita  klu bukak tirai tu...eman suka mengendap kat situ klu salah sorg msk dlm bilik air...yerlah pintu bilik air tutup dia nak tgklah gaknye org buat apa...::.





.:: sampai bilik lepak2 kejap and tengok map utk next destination ::.

lepas nie kitaorg kuar and melihat kwsn sekeliling serta mencari mknan malam...

~~to be cont.~~




0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie