Wednesday, August 17, 2011

Baju Raya Dah Siap Tapi....

baju raya dah siap tp bju saya jerlah yg dah siap sempurna huhu....kitaorg tempah kat bangi...1st time lah kiranye nak tempah kat situ utk mydear lah saya dh bju keempat kiranye...okelah selesa pki...so dah 2-3 hari nie dia asik sms suh amik bju jer...naik rimas mydear sbb msg kat phone dia...ngeh2 bkn apa jangkaan siap 8/8 hari tu...tp dia ckp tgu dia sms bru dtg amik...so 14/8 ari tu smntra saya ada app dentist so saya ke sanalah terus sbb dh dekat...cek2 tak siap lai katanye....elok jer petang tu sblm berbuka dia msg plak ckp dh siap and suh amik...mls ler nak amik dulu sbb tghari tu saya bru jer pegi...nak amik lepas blk keja tak sanggup plak saya rasa sbb bangi sure jem lepas tu kwsn dekat kedai tu ada param sure lai sesak...

so nak tak nak mydear ajak amik gak mlm tdi sbb org tu asik msg jer soh amik...dtg2 mula2 saya test dulu...oke lulus lepas tu mydear plak try sekali lubang butang dia tak tebuk lai lah plak...so takder lah adegan dan dialog "butang baju aku mana pah"...hehe lepas tu bju eman plak mls ler nak test mula2...tp budak tu insist suh gak try siap dia tol pegang tgn eman lai...saya dh naik putus asa dh sbb eman tak mo...bila bukak bju yg dia pki dia suh kita pkikan blk bju tu, lepas tu larikan diri...geleng2 kepala...last2 cuba juga sekali tak lepas lah plak tang kepala tuh...anak aku kepalanye besar da huhu....mmg bkn salah kedai ponx sbb kepala eman nie mmg besar sket...sbb saya perasan bju poney dia byk dh tak ley pki...dh ler bju tu byk yg mmg beli berkolar ada dekat 6 psg lah jugak...bju yg berkolar tu tak ley msk tang kepala...tang badan mmg bley jer pki sbb eman nie takderlah bulat mana ponx kurus lah juga...huhu nasib lah eman pkilah bju kolar bulat atau kemeja jer...tak ponx plg2 ponx saya potong sket bju tu part bawah tu...huhu ukur lilit kepala dia adalah 19 inci okeh...takper2 kepala besar bijak sket kot hehe...

so kena tgu lagi 2-3 hari lai bru siap bju tu...harap2 siap lah cepat kang takder plak bju raya derang nie...kena plak beli bju custom made...nasib lah mydear ajak pi amik smlm sbb saya dh fikir nak amik weekend jer...klu tak mmg tak berbaju raya lah derang tahun nie...huhu korg dh amik ker bju raya?

~~end~~

4 comments:

Baju Kurung Budak said...

Salam.
sekarang ni ramai yang beli dah siap jer. Senang sikit kerja. kalau nak tempah tu kena buat awal2 sebelum ramadhan.

Zezebel.

With Julia said...

Baju raya?
Setakat nih shoping 3 pasang baju keje dulu kak (status selamat kikiki)sbb nanti my bro nak belanja baju raya siap jek kt shoping mall...minggu depan kot pi suka shoping last minit kikiki ;P harap cepat2 siap lah baju bro akak..pasti cantik kan? :)

mieoney said...

baju kurung budak :: mmg bila fikir senang beli jer yg dh siap tp kang jenuh plak nak mencari yg sama tema...huhu and lepas tu takut tak sedap pki tu yg tempah jer...

jue :: thn nie 1st time raya as husband and wife sure seronokkan...hehe so bju raya takder blkg cerita lah huhu...

Rozita said...

Salam. eman tu sama cam anak i...part kepala besar sikit dari badan. Memang susah nak cari baju siap. Ni pon i baru beli satu baju kurung utk si kecik, satu lagi weekend ni baru nak gi cari.

 
Design with love by Jiji for Zamimie